Contact

Belényes leendő körgyűrűjének 1. változata mellett döntöttek

Itthon > Uncategorized > Belényes leendő körgyűrűjének 1. változata mellett döntöttek

A Belényest elkerülő út esetében javasolt három nyomvonal elemzését követően, az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság (CNAIR) az 1. változat kivitelezése mellett döntött.  Ez két szakaszból állna: az első szakaszból, amely elkerüli Belényest, és a második szakaszból, amely elkerüli a nyomvonal mentén található többi települést.

Az első szakasz 7,3 kilométeres hosszúságú útvonal megvalósítását jelenti, amely letér a DN76(E79) útból, a 120+019-es kilométernél, és visszacsatlakozik a megyei úthoz,  a 124+940 kilométernél. Az útvonal áthalad a Fekete Körös folyón és a 231. számú községi úton, majd  jobbra kanyarodva folytatódik a nyomvonal, párhuzamosan a megyei úttal, nyugat felől elkerülve Belényest.  Ezt követően a nyomvonal keresztezi a vasúti pályatestet és a Fekete Köröst, majd  egy jobbra kanyarodva,  megközelítőleg merőlegesen halad, hogy ismét csatlakozzon a DN76-os megyei úthoz. Az út kivitelezésére vonatkozó terv három felüljáró és két híd megépítését is tartalmazza a Fekete Körös felett.

Az első variánst az előrehaladott szakaszban lévő kisajátítási eljárások miatt választották, és a leendő körgyűrű számára már meghatározták a tulajdonjogilag rendezett folyosót. A projektet az európai alapokból finanszírozzák, a Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) 2014-2020 révén.

„A Bihar Megyei Tanács a következő időszakban aktualizálja az I. szakaszhoz kapcsolódó műszaki terv gazdasági-műszaki mutatóit, ugyanis a korábbi dokumentáció 2010-ben készült. A tervek frissítése után, amely becsléseink szerint három hónapot vesz igénybe, kiírjuk a tendert a beruházás elvégzésére. Ha a dolgok jól mennek, akkor a munkálatok idén ősszel megkezdődhetnek, így 2023 végén már közlekedni lehet Belényes körgyűrűjén”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A 20 kilométeres második szakaszt a jövőbeni európai uniós finanszírozású programok segítségével készíthetik el.

A tíz éve készült régi terv magába foglalta a 27,2 kilométeres hosszúságú vaskohsziklási körgyűrű létesítését. A kivitelezési szerződést 2016. október 5-én írták alá, ennek értéke 257.413.161,24 lej volt ÁFA nélkül. A munkálatok befejezésének becsült határideje 2019. júliusa volt. A régi szerződést 2019. októberében felbontották, amikor még semmit sem valósítottak meg belőle.

Előző Teljesen megújult a Bihar Megyei Tanács honlapja

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor