Contact

Teljesen megújult a Bihar Megyei Tanács honlapja

Itthon > Uncategorized > Teljesen megújult a Bihar Megyei Tanács honlapja

A Bihar Megyei Tanács honlapjának (www.cjbihor.ro) teljesen megújult arculata van. A régihez viszonyítva, az új változat sokkal könnyebb, intuitívabb böngészési élményt kínál, esztétikai szempontból pedig letisztult, rendszerezett és korszerű általános összképet mutat.

Az alkalmazhatóság (a honlap átméretezésének/adoptálásának képessége az eszköztől, és ennek felbontásától függően) egy nagyon lényeges eleme a honlap új verziójának, figyelembe véve, hogy általában 10 látogatóból 9 használ mobil eszközt ( okostelefont , táblagépet) az interneten való navigálás esetén. Így azért dolgoztak, úgy méretezzék az elemeket, hogy minden látogató kellemes tapasztalatokat szerezzen, függetlenül attól, hogy milyen eszközről éri el a Bihar Megyei Tanács új weboldalát.

A honlap legfontosabb újdonsága, hogy magyar nyelven is olvasható. Ily módon a ” Bihar megyéről”, ”Vezetőség” és ”Hírek” menüpontok teljes egészében hozzáférhetőek magyar nyelven. Ugyanakkor a Bihar Megyei Tanács normatív határozatait is lefordítják majd.

„ Szeretnék köszönetet mondani mindazon kollegáimnak, akik közreműködtek a Bihar Megyei Tanács honlapjának újraindításában, az informatikai osztály munkatársainak, a tanácsosoknak, és különösen Rais István úrnak, a Megyei Tanács munkatársának, aki a magyar változat elkészítésével kapcsolatos fordításokat végezte. Az elkövetkező hónapokban is  folytatódik a weboldal optimalizálása, új változatok is lesznek, más nyelveken, és bizonyos szakaszokat frissítenek. A következő lépés a Főépítészi Igazgatóság tevékenységének digitalizálása lesz, a honlapon keresztül”, nyilatkozta  Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az előző változathoz képest, jelenleg több olyan keresőmotor létezik, amelyeket kifejezetten arra a célra készítettek, hogy a látogatók által kedvelt rovatok esetében hatékonyan működjenek, annak érdekében, hogy a keresés találatai érdemlegesek legyenek, anélkül, hogy más rovatok/kategóriák anyagai is betöltődjenek, amelyek a látogató számára lényegtelenek.

Ugyanakkor a legújabb  szerver- és adatbázis-technológiákat alkalmazták, hogy a feldolgozási és lekérdezési idő a lehető legrövidebb legyen. Folyamatosan figyelik az erőforrások és a sebesség optimalizálását, hogy a lehető legjobb betöltési sebességet biztosítsák, függetlenül az eszköztől, amelyről betöltik az oldalt.

Ráadásul a látássérült személyek számára egy speciális eszköz alkalmazását teszik lehetővé, amely vizuális modellezéssel javítja az információk olvashatóságát.

A Bihar Megyei Tanács honlapját 2003-ban indították el, majd 2013-ban részben megváltoztatták, azonban sohasem teljes egészében, úgy mint most.

A weboldal újraindítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködött egy helyi reklámcéggel, az Utopiummal. A tender értéke 29 615,18 lej volt ÁFÁ-val együtt, ezt az összeget belefoglalták a Bihar Megyei Tanács 2020-as költségvetésébe.

Lehetséges, hogy a műszaki átállás miatt a következő napokban a honlap bizonyos oldalai esetleges megszakításokkal lesznek elérhetőek.

Előző Megkezdődhetnek a munkálatok a révi menedékháznál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor