Contact

Benyújtották az ajánlatokat a duális oktatási központ digitalizálására kiírt tenderre

Itthon > Uncategorized > Benyújtották az ajánlatokat a duális oktatási központ digitalizálására kiírt tenderre

A nagyváradi duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére és digitalizálására vonatkozó tenderre három ajánlatot nyújtottak be.  

Három tétel esetében szerveztek közbeszerzést, amelyek keretében felszereléseket és berendezési eszközöket fognak vásárolni, mint például hegesztőrobotokat, különféle szimulátorokat, és 3D-nyomtatókat. Az osztálytermekben profeszionális interaktív táblák lesznek, ugyanakkor táblagépeket, digitális vetítőket és hangtechnikai eszközöket is beszereznek. Szoftverlicenceket és egy  digitális oktatási paltformot is vásárolni fognak.

Az első tétel esetében  az INOVUM Kft. nyújtott be ajánlatot, a második tétel esetében  a HIGH-TECH SYSTEMS & SOFTWARE cég, a harmadik tétel esetében pedig a RO ET CO INTERNATIONAL Rt.

A közbeszerzés becsült összértéke 9.578.811,94 lej áfa nélkül. Az eljárás következő szakaszában végzik el a benyújtott ajánlatok pénzügyi és műszaki értékelését, majd ezt követően kijelölik a nyerteseket.

A nagyváradi duális oktatási központban a Bihar megyei diákok a következő szakmákban szerezhetnek képesítést: mechanika, ipari építkezések és egyéb közmunkák, elektromechanika, elektroautomatika és vegyipar. A kampuszban indítandó duális képzés a 8. osztályt elvégzett diákoknak szól, akik ősszel kezdik majd el a középiskolát.   A diákok havi 400-1000 lej közötti ösztöndíjban részesülnek, ugyanakkor ingyenesen lakhatnak a központ bentlakásában, napi háromszori étkezést és közlekedési támogatást biztosítanak számukra.

Mint ismeretes a megyei önkormányzat 2024. február végén vette át a kivitelezőtől a duális oktatási központot, amely, a Nagyváradi Állami Egyetem valamint a Tudományos és Technológiai Park szomszédságában található, a Ceyrat utca 4. szám alatt.

A projekt összértéke 146.183.346 lej áfával együtt, azaz több mint 29 millió euró.  A beruházást az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretéből finanszírozták a program oktatásra vonatkozó részének keretéből (15. Komponens – Oktatás, Reform 4.-Átfogó szakképzés megvalósítása a műszaki felsőoktatás számára).

A kampusz megvalósításának érdekében 2023-ban konzorcium alakult, amelynek célja a diákok szakképzése a jelenlegi munkaerőpiaci körülményekhez igazodva.  A konzorciumnak összesen 18 tagja van, azaz két helyhatóság: a Bihar Megyei Tanács (projektvezető) és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, öt tanintézmény: a nagyváradi Traian Vuia és Mihai Viteazul műszaki kollégiumok, az élesdi Alexandru Roman, a vaskohsziklási Unirea és a váradi Constantin Brâncuşi szaklíceumok, amelyek kiegészülnek a Nagyváradi Egyetemmel és a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, valamint a következő kilenc magáncég és egyesület: Faist Mekatronic Kft., Connectronics România Kft, Vernicolor Rt, Celestica Kft, Purem Oradea Kft, Nidec Kft., Plexus Services RO Kft., Bihor West Szakmai Egyesület, Bihari Vállalkozások Szövetsége.

Előző Aláírták a vaskohsziklási ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor