Contact

Benyújtották az első elszámolási kérést a duális oktatási központ esetében

Itthon > Uncategorized > Benyújtották az első elszámolási kérést a duális oktatási központ esetében

Kevesebb mint egy hónappal azt követően, hogy aláírták a finanszírozási szerződést, a napokban a Bihar Megyei Tanács benyújtotta első elszámolási igényét a tanügyminisztériumnak a nagyváradi duális oktatási központban elvégzett munkálatok esetében.

Az elszámolási igénylés több mint 61,5 millió lejre vonatkozik, ami több mint 12 millió eurónak felel meg , amelyet az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) oktatásra vonatkozó részének keretéből finanszíroznak, ennek elnevezése: 15. Komponens – Oktatás, Reform 4.-Átfogó szakképzés megvalósítása a műszaki felsőoktatás számára.  Az elkövetkező időszakban kerül sor az elszámolási igénylés elbírálására, valamint a kifizetésre.

Mint ismeretes Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke és  Ligia Deca tanügyminiszter augusztus 25-én Nagyváradon írta alá a duális oktatási központtal kapcsolatos finanszírozási szerződést.

A beruházás teljes költsége 147.009.818,89 lej áfával együtt, ami több mint 29 millió eurónak felel meg áfával együtt. A projekt elszámolható költségeihez viszonyítva, ami 20.841.983,64 lej áfa nélkül,   a Bihar Megyei Tanács önrésze ennek az összegnek a 20,01 százaléka.

A munkálatok több mint 95 százalékával végeztek.

„Folyamatban van a közbeszerzési eljárás a bútorzatnak és a különböző felszereléseknek a vásárlására  egy millió euró értékben, árajánlatokat szeptember 22-g lehet benyújtani. Terveink szerint jövő év januárjában  az osztálytermekben már lennének padok és asztalok, a műhelyekben pedig működőképes állapotban lévő berendezések. Tendert írunk ki a digitális eszközbeszerzésekre, amelynek értéke 2 millió euró.

Így a jövő év januárjától már a duális központban lehetne oktatni azokat a fiatalokat, akik beiratkoztak a duális oktatási kampusz nyolc IX. osztályába.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

 A nagyváradi duális oktatási központban a IX.-es diákok a következő szakmákban szerezhetnek képesítést: mechanika, ipari építkezések és egyéb közmunkák, elektromechanika, elektroautomatika és vegyipar. A diákok havi 400-1000 lej közötti ösztöndíjban részesülnek, ugyanakkor ingyenesen lakhatnak a központ bentlakásában, napi háromszori étkezést és közlekedési támogatást biztosítanak számukra

A kampusz keretében osztálytermeket, laboratóriumokat, műhelyeket alakítottak ki a különféle szakmák képzésére, ugyanakkor egy étkezde, orvosi rendelők, uszoda és sportterem is fog működni, valamint egy 140 szálláshellyel rendelkező bentlakás is.

Előző Jól haladnak a fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezésének munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor