Contact

Jól haladnak a fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezésének munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezésének munkálatai

Több mint negyven százalékban elkészült a fugyivásárhelyi körgyűrű. Szeptember 9-én a kivitelezők felszerelték a Bonar patak feletti híd tartópillérjeit. Előkészítik a helyszínt egy 4 kilométer hosszú útszelvény leaszfaltozásához.

„Dolgoznak az övezetben található két patak felett átívelő hídon, valamint a Nagyvárad-Kolozsvár vasútvonal feletti átjárónál, a nagyváradi kijáratnál. Megerősítik a fémszerkezeteket és előkészítik a Bonar patak feleletti híd betonlapjának kiöntését. Október elején felszerelik a Tasádfő patak felett átívelő híd tartópillérjeit, november elején pedig felüljáróét is”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az I. szakaszban a fugyivásárhelyi elterelő utat valósítják meg, amelynek nyomvonala a nagyváradi körgyűrűn, az Alkér település felé vezető körforgalomnál kezdődik, majd dél felől elkerüli Fugyivásárhelyt, és az 1. számú országúton lévő körforgalomig tart, amely összeköttetést biztosít Fugyi településsel. A fugyivásárhelyi körgyűrű hossza 5,8 kilométer lesz.

„Terveink szerint az év végéig befejeződik a munkálatok többsége. Jövő év tavasszal leöntik a kopóréteget, és valószínűleg májusban már járható lesz a körgyűrű”, fűzte hozzá Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

 Mint ismeretes ugyanennek a projektnek a keretében korszerűsítik a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti 12,8 kilométeres megyei utat. Ez esetben szélesítik az útszakaszt, kialakítják a házak jobb megközelítésére szolgáló részeket, felújítják a gyalogos hidakat, valamint lebontják a Szaránd-völgyi hidat és újat építenek helyette. A helyreállítási munkálatok mintegy 30 százalékban készültek el.

A kivitelező a SC PORR Construct Kft., az I. szakasz esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül. A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják a 2021-2027. Regionális Operatív Program keretéből. A kivitelezés időtartama 18 hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva, azaz 2023. február 14-től.

A fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezése, valamint a Fugyivásárhely-Kiskopács közötti szakaszának felújítási munkálatai a „ Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt I. szakaszának részét képezi. A projekt II. szakasza a biharszentandrási (5 kilométer hosszú) és a nagyürögdi (8,4 kilométeres hosszúságú) körgyűrűk kivitelezését foglalja magába, mindkét beruházás esetében megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A projekt III. szakaszában pedig Bihar település elterelő útja épül meg, valamint a Hegyközpályi-Bihar közötti útszakasz.  

Előző Elkezdődnek a belényesi körgyűrű II.szelvényének kivitelezési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor