Contact

Benyújtották az energiahatékonyság növelésére vonatkozó pályázatokat

Itthon > Uncategorized > Benyújtották az energiahatékonyság növelésére vonatkozó pályázatokat

A Bihar Megyei Tanács október 10-én négy projektet nyújtott be különböző épületek energetikai hatékonyságának növelésére az Országos Helyreállításai Program keretében meghirdetett pályázati útmutató alapján.

Gyakorlatilag a Bihar Megyei Tanács tulajdonában lévő néhány épületet újítanak fel az éves energiafogyasztás csökkentése érdekében. Az egyik ilyen épület a Fő utca 35. szám alatti ingatlan (a volt poliklinika épülete), amely a Bihar Megyei Tanács székhelye lesz.

A projektek további célkitűzései: a hőkomfort növelése a hővesztesség csökkentésével, az elektromos-, víz-, fűtési-, és szellőztető rendszerek felújítása, a külső homlokzat és a belső burkolatok helyreállítása.

Az európai pénzforrások lehívásának érdekében a projekteket az Országos Helyreállítási Program alábbi kiíráshoz alapján nyújtották be: 5. komponens- Felújítási hullám, 2., tengely- A középületek energiahatékonyságára és ellenállóképességére vonatkozó támogatási rendszer. A beruházások becsült összértéke 11,4 millió euró áfa nélkül.

A következő projekteket nyújtották be:

  • „A nagyváradi Dunărea utca 2. szám alatti épületek felújítása és energiahatékonyságának növelése” a beruházás összértéke: 4.884.240 euró áfa nélkül;
  • „A nagyváradi Republicii utca 35. szám alatti épület felújítása és energiahatékonyságának növelése”, a beruházás összértéke: 5.064.720 euró áfa nélkül;
  • „A Bihar Megyei Gyermek-és Társadalomvédelmi Főigazgatóság három ingatlanának felújítása és energiahatékonyságának növelése”, a beruházás összértéke: 1.295.720 euró áfa nélkül;
  • „A diófási pszichiátriai kórház épülete energiahatékonyságának növelése és a foglalkozásokkal kapcsolatos terápiáknak helyt adó épület felújítása”, a beruházás összértéke: 194.840 euró áfa nélkül.

Ezen  kiírás esetében a pályázatok benyújtása október 10-én vette kezdetét és október 23-án 23.59 órakor zárul. Ezt követően ellenőrzik a projekteket, majd a nyertes pályázatok esetében megkötik szerződéseket, amelynek határideje december 31-e. 

Előző Együttműködés Bihar megye természetvédelmi területeinek fejlesztéséért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor