Contact

Bírságokat róttak ki illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Bírságokat róttak ki illegális szemetelésért

Folytatódott az az ellenőrző akciósorozat, amelyek során a kihelyezett térfigyelő kamerák segítségével beazonosítják az utak mentén szemetelőket. Novemberben négy ilyen személyt azonosított be a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség, akik a megyei utak mellett dobtak ki illegálisan hulladékokat.

A 92/2021-es sürgősségi kormányrendelet alapján négy bírságot szabtak ki: három pénzbüntetést 30 ezer lej összértékben és egy figyelmeztetést.

A Bihar Megyei Tanács négy korszerű térfigyelő kamerát helyezett ki a megyei utak mentén. Ezek segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is. 

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a kültéri kamerákat véletlenszerűen vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelései alapján helyezik ki. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

A megyei utak mellet az országutak menti parkolókat is ellenőrzik. Mint ismeretes kilenc térfigyelő kamerát helyeztek ki Bihar megyében az országutak mentén találgató öt olyan parkolóban, ahol jellemzően sok esetben történik illegális szemtelés. Októberben és novemberben nem észleltek szabálysértést az országutak esetében.

A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség adatai szerint 2021-ben 33 olyan személyt azonosítottak, akik illegálisan dobtak ki hulladékot, a kiszabott büntetések összértéke elérte a 280 ezer lejt. 2022-ben pedig eddig 36 személyt bírságoltak meg 245 ezer lej összértékben.

Előző <strong>Befejeződtek a földgázhálózat kiépítésének munkálatai Cséffán</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor