Contact

Bírságokat szabtak ki illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Bírságokat szabtak ki illegális szemetelésért

Szeptemberben is folytatódott az az ellenőrző akciósorozat, amelyek során a kihelyezett térfigyelő kamerák segítségével beazonosítják az utak mentén szemetelőket. Szeptemberben négy ilyen személyt azonosítottak be, akik a Bihar megyében áthaladó országos, illetve megyei utak mellett dobtak ki hulladékokat. 

Az illegálisan szemetelőket a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség azonosította be, ezt követően pedig a Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei kirendeltsége bírságot szabott ki. Két személy esetében10 ezer lejes pénzbüntetést róttak ki, a másik két személyt pedig figyelmeztetésben részesítették. A négy eset közül mindössze egy történt az országút mentén, ebben az esetben 10 ezer lejes bírságot állapítottak meg.

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a kültéri kamerákat véletlenszerűen vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelései alapján helyezik ki. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

Mint ismeretes kilenc térfigyelő kamerát helyeztek ki Bihar megyében az országutak mentén találgató öt olyan parkolóban, ahol jellemzően sok esetben történik illegális szemtelés.

Ugyanakkor a Bihar Megyei Tanács további korszerű négy térfigyelő kamerát helyezett ki a megyei utak mentén. Ezek segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is. 

A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség adatai szerint 2021-ben 33 olyan személyt azonosítottak, akik illegálisan dobtak ki hulladékot, a kiszabott büntetések összértéke elérte a 280 ezer lejt. 2022-ben pedig eddig 32 személyt bírságoltak meg 215 ezer lej összértékben.

Előző Elfogadták az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út végleges nyomvonalát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor