Contact

Biztonságossá teszik a révi menedékház épületét

Itthon > Uncategorized > Biztonságossá teszik a révi menedékház épületét

A révi menedékház helyreállítására kiírt tendert elnyerő konzorcium  jelenleg a  műszaki terven (PT) dolgozik, és ezzel párhuzamosan munkálatokat végez az épület biztonságossá tételére, hogy az ne legyen egy veszélyforrás a környéket felkereső turisták számára.  Lebontják azokat az épületrészeket, amelyek leomolhattak volna a rossz állapotuk miatt, valamint elszállítják az így keletkező törmeléket. Ugyanakkor előkészítik a munkaterületet a menedékház rehabilitációjának elkezdéséhez.

A műszaki tervet és a kivitelezési munkálatokat az AD WEST CONSTRUCT Kft. és a  CLASX DESIGN Kft. cégekből álló társulás hajtja végre , a szerződés értéke 2.692.726,35 lej, ÁFA nélkül. Február végén adták ki a munkálatok elkezdésére vonatkozó utasítást , a beruházás befejezésének határideje  21 hónap ( ebből három hónapot vesz igénybe a tervezés, 18 hónapot pedig a kivitelezés).

„A természet megőrzése, védelme és népszerűsítése a román-magyar határ mindkét oldalán-PRONATURE- elnevezésű ROHU 126 európai uniós projekt” finanszírozása, az Interreg VA Románia-Magyarország 2014-2020  program keretében történik. A beruházás célja: a „ Révi menedékház rekonstrukciója a révi Természetfigyelő és Promóciós Központ létrehozásának érdekében.”

Ez a projekt azért stagnált mert egyetlen ajánlattevő sem jelentkezett a korábban kiírt két tenderre, bár 2018-ban aláírták a finanszírozási szerződést, 24 hónapos végrehajtási időtartammal. A beruházás megvalósításának érdekében  2020 decemberben további 24 hónappal meghosszabbították a  kivitelezés időtartamát.

3
Előző Együttműködési megállapodás a körgyűrű megépítéséről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor