Együttműködési megállapodás a körgyűrű megépítéséről

Az április 9-i rendkívüli  tanácsülésen elfogadták a Bihar Megyei Tanács és a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatal közötti társulási megállapodást, az  „Összekötő út létesítése Nagyvárad municípium és Váradszentmárton község között ” elnevezésű beruházás kapcsán.

Váradszentmárton Polgármesteri Hivatalának lesz a feladata annak az előzetes dokumentációcsomagnak a kidolgozása, amely szükséges a megvalósíthatósági tanulmány összeállításához, valamint elvégzi a topográfiai, földtani, hidrológiai, közlekedési és környezeti hatástanulmányokat, és biztosítja a közvilágítás kivitelezését. Ugyanakkor megszerzi az ezen dokumentációk elkészítéséhez szükséges jóváhagyásokat és engedélyeket. Ezeket 2021.09.01.—ig átveszi Bihar Megye Tanácsa.

 4. HARTA Centura Sanmartin

A megyei önkormányzat kidolgozza a megvalósíthatósági tanulmányt  és fedezi ennek költségeit, támogatja a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatalt, a jóváhagyások és engedélyek megszerzésében, a megállapodások megszületésében, és a nyomon követi az együttműködési egyezség megvalósítását.

„A Bihar Megyei Tanács a márciusi rendes ülésén elfogadta az együttműködési megállapodást az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR), a váradszentmártoni körgyűrű megépítéséért. A protokoll aláírását követően, a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatallal történt megbeszélés alapján fogadtuk el ma ezen megállapodás megkötését a két területi-közigazgatási egység, azaz Bihar megye és Váradszentmárton község között, azért, hogy a dokumentációcsomag összeállítása, amelyet be kell nyújtanunk a közúti társaságnak, minél hamarabb megtörténjen, Megköszönöm Cristian
Laza polgármester úrnak és kollegáinak, hogy megszületett ez a megállapodás. Meggyőződésem, hogy úgy ahogy a másik két partnerségi megállapodás esetében, amelyet aláírtunk és jóváhagytunk a Bihar Megyei Tanács, valamint Élesd és Belényes között, ezúttal is gyorsan tudunk előrelépni ezen dokumentáció alapos előkészítésének  és finanszírozásra való benyújtásának érdekében
”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A váradszentmártoni körgyűrű hossza 5,7 kilométer lesz, ez hozzájárulna a forgalom csökkentéséhez a Nagyváradi Metropolisz Övezetben, és elkerülnék a forgalmi dugók kialakulását  Váradszentmártonban és Félixfürdőn.  A Nagyváradról Kolozsvár felé, Fugyivásárhelyen keresztül  közlekedő járművek, illetve Déva felé, Váradszentmárton-Fálixfürdő közötti útszakaszt igénybe vevő autók száma meghaladja a 24 ezret 24 óra leforgása alatt.

Az elkerülő út nyomvonala a Hunyadi János utcától kezdődik a nagyváradi körgyűrű feletti átjárón keresztül,  majd a  Pece mentén halad. A nyomvonal Püspökfürdő felé folytatódik. Ezen a területen egy másik felüljárót fognak építeni a Váradszentmárton-Félixfürdő közötti útszakasz, valamint a Nagyvárad-Váradszentmárton közötti vasútvonal felett. A 76. számú országútra való visszatérést egy körforgalom segítségével oldják meg, amelyet mintegy 50 méterre alakítanának ki, mielőtt Kardó felé kanyarodna az út, a Félixfürdőből Belényes felé vezető szakasznál.

Hartă_drum de ocolire Sânmartin

 

Előző Elfogadták a megye 2021-es költségvetését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast