Contact

Buszpályaudvar épül Székelyhídon

Itthon > Uncategorized > Buszpályaudvar épül Székelyhídon

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD Bihar) február 12-én kiadta a székelyhídi buszpályaudvar kivitelezési munkálatainak elkezdésére vonatkozó rendelkezést.  

Vitályos Barna, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség igazgatója és a kivitelezéssel megbízott cég képviselői február 12-én a helyszínen jártak. A létesítménynek négy peronja és egy 100 négyzetméteres épülete lesz, váróteremmel, mosdókkal és két üzlethelyiséggel.

„Folytatjuk az infrastrukturális beruházásokat annak érdekében, hogy minőségi feltételeket és kényelmet biztosítsunk az utasoknak. A margittai és a belényesi buszpályaudvarokhoz hasonlóan a székelyhídi is egy olyan befektetés, amely javítja a helyi és a megyei közszállítási szolgáltatásokat, ezáltal hozzájárulva az integrált közszállítási hálózat fejlesztéséhez a megyében”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A tenderpályázatot a EVALSTAR SERV (fővállalkozó), a Daraban Radu Ioan – egyéni műépítészi iroda és a DHELECTRIC SYSTEM Kft cégekből álló konzorcium nyerte meg. A szerződés összértéke 1.455.803,22 lej áfával, ebből a Bihar Megyei Tanács önrésze 1 millió lej, a különbözetet a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal fedezi.

A kivitelezési munkálatok időtartama 6 hónap.

Mint ismeretes, 2021. szeptemberében adták át a belényesi és a margittai buszállomásokat, amelyek ezt követően átkerültek a helyi önkormányzatok kezelésébe.  Ezen beruházásokat is a Bihar Megyei Tanács finanszírozta a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen  (ADD Bihar) keresztül.

Előző Munkamegbeszélés a polgármesterek és az energiaügyi szakértők között

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor