Contact

Diákok jártak a Bihar Megyei Tanácsnál

Itthon > Uncategorized > Diákok jártak a Bihar Megyei Tanácsnál

Több nagyváradi líceum és főgimnázium diákjai jártak július 13-án, a Bihar Megyei Tanácsnál. Az eseményre a Jean Monnet elnevezésű nyári iskola keretében került sor, amelyet a Nagyváradi Egyetem Történelem, Nemzetközi Kapcsolatok, Politikatudományok és Kommunikációtudományok Karának Politikatudományok és Kommunikációtudományok Osztálya szervezett.

Az esemény moderátora Oana Nicula, a Bihar Megyei Tanács vissza nem térítendő támogatású projektekkel foglalkozó osztályának munkatársa  volt. Az európai uniós finanszírozású projektek szakértője ismertette Bihar megye következő évekbeli fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket. A Bihar Megyei Tanács európai uniós finanszírozású projektportfóliója magába foglalja az infrastruktúra, az oktatás, az egészségügy, a turizmus és a közlekedés stb. területén megvalósuló beruházásokat.

A találkozón részt vett Cristian Buzlea, a Bihar Megyei Vidéki Beruházások Finanszírozási Hivatalának igazgatója is, aki a vidékfejlesztésre elkülönített európai uniós források lehívásáról beszélt a fiataloknak. Cristian Buzlea olyan vállalkozásokról beszélt, amelyek gyakorlatilag a semmiből indultak, vagy az európai uniós támogatásnak köszönhetően értek el növekedést olyan területeken, mint például a mezőgazdaság, a sütőipar, vagy a testápolás. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy miként lehet lehívni a támogatásokat.

A Bihar Megyei Tanács székhelyén tartott megbeszélésen mintegy 20 fiatal vett részt, akiket dr. Alina – Carmen Brihan, egyetemi oktató, a Jean Monnet nyári iskola irányítója, valamint dr. Gabriela Goudenhooft egyetemi előadótanár, a Jean Monnet modul tagja kísért el.

A július 11-15. között tartandó Jean Monnet nyári iskola idei témaköre a következő: a fiatalok tájékoztatása és bevonása az Európai Unió többszintű vezetésének folyamatába.

Előző Több mint 90 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak széléről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor