Contact

Több mint 90 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak széléről

Itthon > Uncategorized > Több mint 90 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak széléről

2022 első hat hónapjában összesen 92,5 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a távolsági buszok megállóhelyeiről. 

Ezen övezetekből összeszedett szemét szétválogatása után 86,5 tonna újrahasznosítható hulladék és hat tonna kommunális hulladék maradt. Az újrahasznosítható hulladékok közé tartozik az üvegek, a PET- palackok, műanyagok, alumínium dobozok, papír és karton. 

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács és a Bene Internațional cég közötti együttműködési megállapodás alapján szervezik meg a takarítási akciókat, amelyről a megyei önkormányzat 224/2021.09.16. számú határozata rendelkezik. 

2021 októberétől egészen az év végéig összesen 62,5 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a közszállítási járművek megállóhelyeiről. 

A cég ingyenesen összegyűjti, elszállítja, szétválogatja és hasznosítja vagy semlegesíti ezeket a hulladékokat. A Bihar Megyei Tanács kiegyenlíti a válogatás és hasznosítás után megmaradt hulladékok tárolásának költségeit.

Az együttműködési megállapodás a piknikhelyekre és turisztikai övezetekre is vonatkozik, amelyek Bihar megye köz- vagy magánterületén helyezkednek el.

Ezt 12 hónapos időszakra kötötték meg, a megállapodás meghosszabbításának lehetőségével.

Előző Tizenhat hulladéktárolót építenek Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor