Contact

Egy ajánlat érkezett a Nagyvárad-Varsó repülőjárat működtetésére

Itthon > Uncategorized > Egy ajánlat érkezett a Nagyvárad-Varsó repülőjárat működtetésére

Március 15-én zárult a Nagyvárad-Varsó közötti menetrend szerinti repülőjáratok üzemeltetésével kapcsolatos pályázat, amelyet egy légitársaság kiválasztására írt ki a megyei önkormányzat. A kijelölt határidőig egyetlen ajánlat érkezett, amelyet a POLSKIE LINIE LOTNICZE “LOT” Rt.  lengyel légitársaság nyújtott be.

Az eljárás következő szakaszában a Bihar Megyei Tanács által kijelölt bizottság fogja elbírálni és értékelni a benyújtott ajánlatot.

Varsó repülőtere egy olyan légikikötő-csomópont, ahonnan Európába bárhova, illetve Ázsiába és Észak-Amerikába is el lehet jutni. A lengyel főváros reptere Közép-Kelet-Európa legnagyobb ilyen típusú légikikötője. 

Közszolgáltatási kötelezettség formájában létesítenek Nagyvárad-Varsó közötti rendszeres légijáratot minimum heti négy oda-vissza úttal, 4 éves időtartamra.  A következő minimális kiírási feltételnek is eleget kell tenni: a pályázó légitársaság flottája rendelkezzen egy legalább 75 férőhelyes repülőgéppel.  

A repülőjegyek árát a tendert megnyerő légitársaság határozza majd meg, a járatok működtetését pedig a Bihar Megyei Tanács fogja anyagilag támogatni, a feladatkiírásban megállapított minta szerint.  A szubvenciót negyedévente utalják át, amelynek értéke nem haladhatja meg a járatok üzemeltetésének nettő költségeit, és a nagyváradi, illetve varsói légikikötők díjszabásait.  Abban az esetben ha a járatok működtetése nyereséges lesz, akkor csökkeni fog a Bihar Megyei Tanács társfinanszírozása.

Előző Faültetési akció egy zöldebb Bihar megyéért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor