Contact

Egységes könyvbeszerzés a megyében lévő közkönyvtáraknak

Itthon > Uncategorized > Egységes könyvbeszerzés a megyében lévő közkönyvtáraknak

A Bihar Megyei Tanács kezdeményezésére idéntől a megyében található közkönyvtárak számára egységes könyvbeszerzést szerveznek a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár közreműködésével.

Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a megyei közkönyvtárak új könyvekkel gazdagodjanak. Ugyanis a megyében dolgozó könyvtárosokkal idén április 23-án megtartott találkozón elhangzott, hogy a kollekciók régiek, és az elmúlt öt évben nem történt semmiféle könyvbeszerzés.

A találkozó nyomán a Bihar Megyei Tanács 40 ezer lejt különített el annak érdekében, hogy bővítsék a megyében lévő közkönyvtárak könyvállományát. Ebből az összegből összesen 1.100 kötetet vásároltak huszonhét Bihar megyei közkönyvtárnak, amelyek közül húsz csomag román nyelvű kiadványokat tartalmazott, hét csomag pedig magyar nyelvű könyveket. A román könyvek beszerzésével a Humanitas Könyvesboltot bízták meg, míg a magyar nyelvűek esetében az Illyés Könyvesboltot.

A megvásárolt könyveket huszonhét Bihar megyei település könyvtára kapta meg, melyek közül nyolc városi és tizenkilenc községi téka. Ezek a következőek:

– városi könyvtárak: Élesd, Belényes, Margitta, Diófás, Vaskohsziklás, Nagyszalonta, Székelyhíd, Érmihályfalva;

– községi könyvtárak: Esküllő, Bors, Barátka, Bondoraszó, Vámosláz, Érkörtvélyes, Pusztahollód, Diószeg, Madarász, Nagyürögd, Biharpoklos, Robogány, Biharrósa, Váradszentmárton, Biharszentandrás, Értarcsa, Tóti, Tenke, Tulka.

A könyvek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy új gyerekkönyveket is beszerezzenek, elsősorban az Athur kiadó köteteit, valamint szépirodalmi, történelmi és általános műveltség tematikájú köteteket a Humanitastól, illetve magyar nyelvű kiadványokat is vásároljanak. A könyvek nyomtatási minősége kiváló és a remények szerint a tartalom is megfelel majd az olvasói elvárásoknak. 

A megyében lévő közkönyvtárak számára a jövőben is vásárolnak majd új köteteket egységes közbeszerzési eljárással, annak érdekében, hogy a könyvállomány megfeleljen az olvasói igényeknek. Abban bíznak, hogy a jövőben egyre több közkönyvtár fog működni a megyében, így a következő években több település esetében szervezhetnek egységes könyvbeszerzést.

Előző Minisztériumi pénzátutalás a területrendezési tervre

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor