Contact

Egységesített közbeszerzési eljárásokat írnak ki

Itthon > Uncategorized > Egységesített közbeszerzési eljárásokat írnak ki

A Bihar Megyei Tanács keretében létrehozták az Egységesített Közbeszerzési Egységet (UCA) azzal a céllal, hogy hatékonyabban használják fel a közpénzeket a központosított közbeszerzési eljárások során.

A központosított közbeszerzési rendszeren keresztül ezúttal  két tendert szerveznek  a Bihar Megyei Tanács és az önkormányzatnak alárendelt intézmények számára szükséges irodaszerek és tisztítószerek, takarító eszközök beszerzésére.

A versenytárgyalások kiírása előtt néhány megbeszélést tartanak majd a cégek képviselőivel.  Ezzel kapcsolatban az UCA két felhívást tett közzé az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP), amelyben arra kéri az érdekelt cégeket, hogy 2023. november 24-ig nyújtsák be kérdéseiket, javaslataikat. Ezek olyan műszaki, pénzügyi és jogi szempontokra vonatkoznak, amelyek elősegítik a két egységesített közbeszerzési eljárás előkészítését.

 „Készítettünk egy listát az igénylésekről, amelyek tartalmazzák a Bihar Megyei Tanács és az alárendelt intézmények eszközszükségleteit. A cégekkel folytatandó konzultációk nyomán fognak elkészülni a tender kiírásához szükséges közbeszerzési dokumentációk. Az ajánlatok elbírálása és a nyertesek kijelölése után két keretmegállapodást kötünk az említett termékek beszerzésére.  Terveink szerint a jövő év elején fogjuk aláírni ezeket a megállapodásokat”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az információgyűjtés azt feltételezi, hogy az érdekelt cégek és az Egységesített Közbeszerzési Egység képviselői egyaránt részt vegyenek olyan egyéni megbeszéléseken, amelyeken napirendre kerülnek a már rendszerezett kérdések.

A konzultációra csak azok a cégek kapnak meghívást, akik jelezték részvételi szándékukat az egyéni megbeszélésekre, az emailon beérkezett javaslatok beküldésének határidejéig.   Az egyeztetésekre 2023 december 8-ig kerül sor.

Mint ismeretes az Egységesített Közbeszerzési Egység ( UCA), a Bihar Megyei Tanács és az ANAP közötti együttműködés alapján jött létre, annak érdekében, hogy pályázati eljárásokat bonyolítson le a megyei önkormányzat és az alárendelt intézmények számára.  

Az egységesített közbeszerzési egység létrehozásának előnyei:

  • A közbeszerzésre vonatkozó költségek csökkentése;
  • A közbeszerzési eljárásokat végzők szakmai fejlődése;
  • A csalások kockázatának csökkentése a közbeszerzési eljárások tekintetében, a rizikótényezők és a korrupciós lehetőségek csökkentésével;
  • Egyszerű és könnyű hozzáférés a közbeszerzési rendszerhez minden olyan cég számára, amely részt kíván venni az ilyen eljárásokban,
  • Minőségi szolgáltatások biztosítása annak érdekében, hogy a tendert kiíró hatóságok gazdasági és minőségi szempontból is előnyös szerződéseket köthessenek;
  • Az irányítási rendszer javítása;
  • A közbeszerzési eljárások átláthatóságának növelése.

Az egységesített közbeszerzésekkel foglalkozó részleg idén július 27-től működik a Bihar Megyei Tanács keretében, és egy alkalmazottja van.

Előző Épülnek a hidak a fugyivásárhelyi körgyűrű nyomvonalán

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor