Contact

Épülnek a hidak a fugyivásárhelyi körgyűrű nyomvonalán

Itthon > Uncategorized > Épülnek a hidak a fugyivásárhelyi körgyűrű nyomvonalán

A kivitelezők megkezdték a tartóoszlopok felszerelését a fugyivásárhelyi körgyűrű nyomvonalán, a Nagyvárad-Kolozsvár vasútvonal felett épülő átjáró esetében, a Fugyi kereszteződés környékén. A Bonar és a Tasádfő patak feletti hidaknál már minden gerendát beemeltek. Eddig a munkálatok mintegy felével készültek el.

  A fugyivásárhelyi elterelő út nyomvonala 5,8 kilométer és a nagyváradi körgyűrűn, az Alkér település felé vezető körforgalomnál kezdődik, majd dél felől elkerüli Fugyivásárhelyt, és az 1. számú országúton lévő körforgalomig tart, amely összeköttetést biztosít Fugyi településsel.

Mint ismeretes ugyanennek a projektnek a keretében korszerűsítik a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti 12,8 kilométeres megyei utat. Ez esetben szélesítik az útszakaszt, kialakítják a házak jobb megközelítésére szolgáló részeket, felújítják a gyalogos hidakat, valamint lebontják a Szaránd-völgyi hidat és újat építenek helyette.

A kivitelező a SC PORR Construct Kft., az I. szakasz esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül. A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják a 2021-2027. Regionális Operatív Program keretéből. A kivitelezés időtartama 18 hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva, azaz 2023. február 14-től.

A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Közlekedésbiztonsági kampányt szerveznek Bihar megyei diákoknak

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor