Contact

Együttműködés az Erdélyi-szigethegység turisztikai és infrastrukturális fejlesztésének érdekében

Itthon > Uncategorized > Együttműködés az Erdélyi-szigethegység turisztikai és infrastrukturális fejlesztésének érdekében

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke  március 9-én találkozott a Fehér Megyei Tanács elnökével. A megbeszélés házigazdája a Fehér megyei Topánfalva ( Câmpeni) város polgármestere volt. A találkozón egy olyan együttműködésről tárgyaltak, amely a két megye fejlesztését segíti elő, elsősorban az Erdélyi-szigethegység övezetében.

„A Fehér Megyei Tanács javaslatára a két megye között együttműködési keretszerződést írunk alá március végéig. Eszerint meghatározzuk, azokat a terülteket és szakaszokat, amelyek alapján létrehozzuk a partnerséget, annak érdekében, hogy a Dumitrel elnök úr által bejelentett tervek megvalósuljanak a következő években. Szeretném megköszönni Topánfalva (Fehér megye) polgármesterének, hogy házigazdaként otthont adott a megbeszélésnek, és  Ion Dumitrel úrnak, a Fehér Megyei Tanács elnökének,  a két megye közötti együttműködést. Meggyőződésünk, hogy az idén Kolozs megye is hozzákezd a munkálatokhoz, annak érdekében, hogy a következő években a közúti infrastruktúrára, a turizmusra, a helyi hagyományok és művészetek ápolására vonatkozó projektek mindhárom megye lakosainak előnyére váljanak. A háromoldalú együttműködés érdekében Alin Tișe úrral, a Kolozs Megyei Tanács elnökével is találkozni fogunk.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A partnerségi megállapodás célja a karsztvidék megőrzése és fejlesztése egy egységes turisztikai koncepció és promóciós terv kidolgozása által, függetlenül attól a megyétől, amelyben a hegyvidéki övezetek közigazgatásilag találhatóak. A két megyei tanács szakigazgatóságai  együttműködnek a hegyvidéki területek urbanisztikai szabályozásainak elfogadásában, a helyi  kézművesség és termékek népszerűsítésében, valamint a barlangi és hegyimentő szolgálatok közötti együttműködésben.

Jelenleg a Bihar Megyei Tanács a Pádis térségében lévő 763. számú megyei út korszerűsítését készíti elő, amely Kolozs megye határában, Bondorszó (Budureasa) község területén található. A megyei út, a Bihar megyei Pádis-Boga térségét köti össze, a Kolozs megyei Havasrekettye (Răchiţele )-Doda Pilii övezettel, a 35+100 – 45+100 kilométernél (L= 10,00 km) lévő szakaszon.

2
Előző Egy integrált hulladékgazdálkodási alkalmazás Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor