Contact

Együttműködési megállapodás a Bihar megyei védett területek megóvásáért

Itthon > Uncategorized > Együttműködési megállapodás a Bihar megyei védett területek megóvásáért

A Bihar Megyei Tanács  képviselő-testületének augusztus 5-i, rendes ülésén jóváhagyták a Természetvédelmi Területek Országos Hatóságával (ANANP) kötött együttműködési megállapodásokat, amelyek a következő négy Bihar megyei tájvédelmi övezet megóvására vonatkoznak: a váradalpári erdő, a Goroniște-i nárciszerdő, a Vaskói -plató és a Șes-hegy.

A partnerségi megállapodás értelmében a két intézmény együttműködik egymással a Natura 200-es természetvédelmi területek megóvásáért, az európai uniós pénzforrások lehívásának érdekében, a Nagy Infrastruktúra Regionális Operatív Program (POIM) keretében.

A Bihar Megyei Tanács feladata lesz a finanszírozási kérelmek kidolgozása és a szükséges előtanulmányok (hatástanulmány, az erdősítésre és a rétek helyreállítására vonatkozó) elkészítése a védett területek esetében. Az ANANP, mint vezető partner biztosítja a technikai és logisztikai hátteret a finanszírozási kérelmek kidolgozásához, és benyújtja a pályázatokat az Európai Alapok Minisztériumánál.

Mint ismeretes, Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke július végén terepszemlén járt az Erdélyi-szigethegységben, amelyen részt vett Adi Croitoru, a Természetvédelmi Területek Országos Hatóságának (ANANP) elnöke.   A látogatás célja az volt, hogy feltérképezze azokat a térségeket, amelyeket jobban előtérbe lehet helyezni turisztikai szempontból, olyan projektek megvalósítása révén, amelyek hozzájárulnak a természetes környezetet megóvásához.

Előző Közvitán a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalának változatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor