Contact

Közvitán a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalának változatai

Itthon > Uncategorized > Közvitán a váradszentmártoni körgyűrű nyomvonalának változatai

Augusztus 5-én a döntéshozatali átláthatóság biztosítása érdekében közvitára bocsátották a Nagyvárad-Váradszentmárton közötti összekötő út két változatát.

A nyomvonal első variánsa a rövidebb, összesen 4,05 kilométer hosszúságú, és ezt a változatot 2015-ben már elemezték, amikor a Nagyváradi Metropolisz Övezet hatástanulmányt készített a körgyűrű létesítéséről. Az útvonal kiinduló pontja a nagyváradi körgyűrű és a Hunyadi János utca kereszteződésénél lesz, majd dél felé ágazik, a 76. számú országút bal oldali részénél, kelet felől megkerüli Váradszentmárton községet, nyugat felől pedig Püspökfürdőt.

Az elkerülő út déli vége a 76. számú országúton, a 176+392-es kilométernél található, a Félixfürdő Nagyvárad felőli bejáratánál, ahol egy körforgalmat építenek majd ki.

A nyomvonal második, hosszabb változata 5,76 kilométer hosszú, és jelenleg egy hatástanulmány keretében tanulmányozzák, amelyet a Bihar Megyei Tanács rendelt meg. A nyomvonal a Hunyadi János utcában kezdődik,  ahol egy felüljáró épül a váradi elkerülő út felett, majd szinte párhuzamosan halad a Pecével, és Püspökfürdő irányába halad. Ebben az övezetben egy másik felüljáró épül a Váradszentmárton és Félixfürdő kereszteződésénél lévő út, illetve a Nagyváradot Váradszentmártonnal összekötő vasúti sín felett. A nyomvonal egy körforgalommal csatlakozik a 76-os számú országúthoz. Ezt a körforgalmat 50 méterrel a Kardó felé vezető kanyar előtt hozzák létre, Félixfürdő kimenetelénél Belényes irányába..

A váradszentmártoni körgyűrű csökkenteni fogja a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő forgalmat, és hozzájárul a forgalmi dugók elkerüléséhez Váradszentmárton községben és Félixfürdőn. A Nagyváradról Kolozsvár felé, Fugyivásárhelyen keresztül közlekedő járművek, valamint Déva felé, Váradszentmártonon és Félixfürdőn keresztül haladó autók száma meghaladja a 24 ezret, mindössze 24 óra alatt.

      A dokumentumot tanulmányozni lehet a megyei önkormányzat hirdetőtáblájánál, a Műszaki Igazgatóság Szállításügyi Osztályának irodájában, valamint a  tanács saját honlapján, a www.cjbihor.ro   címen, a Közérdekű információk/Átláthatóság/Döntéshozatali átláthatóság rovatnál.

Az érdeklődök, az ajánlás értékű javaslatokat, ötleteket, véleményeket írásban küldhetik el a normatív jogszabályokkal kapcsolatban, a registratura@cjbihor.ro e-mail címre, vagy a Bihar Megyei Tanács székhelyére, a megyei önkormányzat honlapján való közzétételtől számított 10 (tíz) napon belül.

Előző Helyi légitársaságot hoz létre a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor