Contact

Együttműködési megállapodás a közúti infrastruktúra fejlesztéséért

Itthon > Uncategorized > Együttműködési megállapodás a közúti infrastruktúra fejlesztéséért

A Bihar Megyei Tanács március 30-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták, hogy a megyei önkormányzat együttműködési megállapodást kössön a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal  közös infrastrukturális projektek megvalósítása érdekébenNagyváradon és a metropolisz övezetben, a jobb közúti összeköttetés biztosítása érdekében.

Ezek közül a legjelentősebb beruházások a következőek:

  • A leendő gyorsforgalmi utat, valamint a váradi körgyűrű és az A3-as autópálya találkozását a Nagyvárad központjával összekötő beruházás, amely a Meșterșugarilor, a Lăpușului, az Oneștilor, a Tudor Vladimirescu és a Decebal utcákat érinti (1. számú Melléklet)
  • Hegyközpályi község és a dombvidéki övezet összeköttetése a Borsi úttal (1. számú országút) az Oncsa-telepen és a Soarelui lakónegyeden, valamit az Uzinelor utcán keresztül (2. számú Melléklet);
  • A nagyváradi metropolisz körgyűrű bezárása, azaz a még hiányzó északi rész megépítése, az 1. és a 19. számú országút közötti összeköttetés biztosításának érdekében, a következő útvonal kialakításával: Nagvárad körgyűrűje-Nagyvárad-Hegyközpályi- Bihar község körgyűrűje (3. számú Melléklet);
  • A Félixfürdő-Püspökfürdő övezete összeköttetésének biztosítása az 1. számú országúttal, valamint a Szőllős és a Velence lakónegyeddel (4. számú Melléklet);í
  • A leendő metropolisz körgyűrű összeköttetésének biztosítása Nagyváraddal, Nagyürögd és Váradszentmárton között (5. számú Melléklet).

Az együttműködési megállapodás a dokumentum aláírásának napján lép hatályba, és a beruházások elkészültéig marad érvénybe.

A Bihar Megyei Tanács és a  Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közötti együttműködési megállapodás megkötésére vonatkozó határozattervezetet a március 30-i ülésén szavazta meg Nagyvárad Helyi Tanácsa is.

Előző <strong>Előzetes helyfoglalás a nagyváradi húsvéti koncertre</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor