Contact

Együttműködési megállapodás az élesdi, a margittai, a belényesi és a vaskohsziklási ipari parkok létrehozásáért

Itthon > Uncategorized > Együttműködési megállapodás az élesdi, a margittai, a belényesi és a vaskohsziklási ipari parkok létrehozásáért

A Bihar Megyei Tanács augusztus 23-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták egy partnerségi megállapodás megkötését a megyei önkormányzat, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) valamint az élesdi, a margittai, a belényesi és a vaskohsziklási polgármesteri hivatalok között. Az egyezség célja négy új ipari park létesítése és fejlesztése az érintett területi-közigazgatási egységeken belül.

A négy polgármesteri hivatal a megye rendelkezésére bocsát egy 5 és 15 hektár közötti területet, valamint összeköttetést biztosít az országúthoz legtöbb 500 méteres távolságon belül. A területnek egybefüggőnek és szabályosnak kell lennie, nem lehet távolabb, mint 2 ezer méter a villanyhálózattól , és nem lehet messzebb a víz-és csatornarendszertől, mint 1 ezer méter. Komoly előnyt jelent ha a területről hozzáférhetővé válik a  földgázhálózathoz való csatlakozás, és/vagy az autópálya közelében helyezkedik el.

A Bihar Megyei Tanács, mint a partnerség vezetője átveszi és átruházza a földterületeket a megye tulajdonába, elkészíti a közművesítésre vonatkozó műszaki-gazdasági dokumentációt, valamint finanszírozási forrásokat keres ezen munkálatok kivitelezésére.

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség igazolja, hogy a polgármesteri hivatalok által beazonosított földterületek alkalmasak egy ipari park megvalósítására, előkészíti az eljárást és megszerzi az ipari park címet a négy helyszín esetében, majd a Bihar Megyei Tanáccsal történő egyeztetést követően meghatározza a stratégiákat és a parkok kezelésének irányelveit.  Az ADLO fogja irányítani a négy újonnan alakult ipari parkot, és évente jelentést készít ezek tevékenységéről.  

Előző Elfogadták a megyei közszállítási programot és a szolgáltatás odaítélésére vonatkozó eljárást

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor