Contact

Elektromos buszokat vásárolnak a Bihar megyei iskoláknak

Itthon > Uncategorized > Elektromos buszokat vásárolnak a Bihar megyei iskoláknak

A Bihar Megyei Tanács szeptember 6-i azonnali, rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták a „ Kisbuszok beszerzése a Bihar megyei diákok szállítására” elnevezésű projektre vonatkozó támogatási kérelem benyújtását.

A projektet szeptember 8-án nyújtották be a „Mikrobuszok a diákoknak” elnevezésű országos pályázat keretében, amelyet a Környezetvédelmi Alap (AFM) indított el. A maximálisan kérhető összeg 25 millió lej, ez azt jelenti, hogy mintegy 22 iskolai kisbuszt lehetne vásárolni.

„Bihar megye polgármesteri hivatalaival közösen igyekszünk lehívni az ezen finanszírozási tengely által biztosított pályázati támogatást az iskolai kisbuszok beszerzésére, amely a tanügyminisztérium közreműködésével fog megtörténni. Ezáltal biztosítani szeretnénk a gyermekek oktatáshoz való hozzáférését a vidéki, ritkán lakott övezetek esetében is”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes augusztus 25-én a Bihar Megyei Tanács finanszírozási szerződést kötött a tanügyminisztériummal elektromos iskolabuszok beszerzésére, amelyekkel a diákokat fogják szállítani az iskolákba. A dokumentum aláírására Ligia Deca tanügyminiszter nagyváradi látogatása alkalmából került sor.

A szerződés összértéke 35.905.334,5 lej áfával együtt. A közeljövőben kerül sor a tender kiírására. Az európai uniós támogatást az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretéből biztosítják a következő kiírás alapján: C15 Komponens- Oktatás, 110. Beruházás A környezetbarát iskolahálózat fejlesztése és zöld kisbuszok beszerzése.

Előző Részlegesen átadták a forgalomnak az élesdi körgyűrű egy szakaszát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor