Contact

Részlegesen átadták a forgalomnak az élesdi körgyűrű egy szakaszát

Itthon > Uncategorized > Részlegesen átadták a forgalomnak az élesdi körgyűrű egy szakaszát

Szeptember 6-án 12 órától részlegesen megnyitották a forgalom előtt az épülő élesdi körgyűrű egy szakaszát, a Tinód és Sólyomkőpestes közötti részt, a 3+600 kilométertől az 5+852 kilométerszelvényig.

Szeptember 5-én ugyanis a helyszínen járt egy szakértői bizottság, amely a  Bihar Megyei Tanács, a közlekedésrendészet, a Kolozsvári Út- és Hídügyi Regionális Igazgatóság, a nagyváradi útügyi kirendeltség, valamint a kivitelező képviselőiből állt. Megállapították, hogy a 2,25 kilométer hosszú útszakasz teljesít minden feltételt ahhoz, hogy biztonságosan lehessen közlekedni rajta. 

A körgyűrű teljes hossza 5,8 kilométer, ennek 70 százaléka készült el eddig. A kivitelezők jelenleg az 1+600 és 2+900 kilométer közötti útszakaszt építik.

Az élesdi körgyűrű hossza 5,8 kilométer, és egy gyorsforgalmi útvonal lesz, jelentősen csökkentve a menetidőt az 1. számú országút Élesd közelében lévő részénél. 

A Drum Asfalt és a Trameco cégek alkotta konzorciumot bízták meg a munkálatok elvégzésével a szerződés értéke 74.871.982,59 lej áfa nélkül. A finanszírozást vissza nem térítendő külső alapokból biztosítják, a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből.

A projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) közötti együttműködési megállapodás alapján valósul meg.

Előző További négy település esetében írtak alá a gázhálózat bevezetésére vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor