Contact

Elektromos töltőállomások épülnek európai uniós finanszírozással

Itthon > Uncategorized > Elektromos töltőállomások épülnek európai uniós finanszírozással

A Bihar Megyei Tanács július 27-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták az elektromos járművek számára négy töltőállomás kialakítására vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt.   

Az elektromos vagy hibrid járművek a hagyományos közlekedési eszközök alternatívájává váltak, elsősorban az egyéni közlekedés esetében használatosak. A Bihar Megyei Tanács ezzel a projekttel szeretné ösztönözni az elektromos autók vásárlását, népszerűsíteni a környezetbarát közlekedést, valamint hozzájárulni a tisztább és fenntarthatóbb környezet megteremtéséhez.  Ily módon a projekt jól illeszkedik a környezetvédelmi elvek védelmével és a vonatkozó jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos európai és nemzetközi együttműködéséhez. 

A négy elektromos töltőállomást a következő településeken fogják kialakítani: 

  • Fugyivásárhelyen, a település körgyűrűje mentén –  a 767J jelzésű megyei úton;
  • Biharszentandráson, a település körgyűrűje mentén – a 797C jelzésű megyei úton;
  • Nagyszalontán, a 795. számú megyei úton, a 0+630 kilométekőnél;
  • Tenkegörbeden, a 795 számú megyei úton a 16+840 kilométerszelvénynél.

A megvalósíthatósági tanulmány szerint az „Alternatív üzemanyagtöltő-állomások kiépítése” elnevezésű beruházás összértéke 1.828.673 lej áfával együtt.

A tervdokumentáció értelmében négy elektromos töltőállomást  létesítenek, amelyek két-két töltési ponttal rendelkeznek, amelyeket a közüzemi hálózat ugyanazon elosztó pontjáról táplálnak, amelyek közül egy töltési pont lehetővé teszi az elektromos autók   50 kW teljesítményű, többszabványú  aljzatokkal egyenáram töltését, és egy töltési pont pedig lehetővé teszi az elektromos járművek 22 kW teljesítményű váltakozó áramú töltését.

Ez a beruházás a „Bihar megyei közúthálózathoz és a TEN-T csomópontokhoz-transzeurópai közlekedési hálózat- vezető másodlagos utak építése és helyreállítása” elnevezésű projekt részét képezi. A finanszírozás európai uniós alapokból történik a 2021-2027 Észak-Nyugati Regionális Program keretéből.

Előző Befejeződött a Bihar Megyei Tanács Egységesített Közbeszerzési Egysége létrehozásának jogi folyamata

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor