Contact

Elfogadták a belényesi ipari park hatástanulmányát

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a belényesi ipari park hatástanulmányát

A Bihar Megyei Tanács május 31-i rendes ülésén a képviselő-testület elfogadta a belényesi ipari par megvalósítására vonatkozó hatástanulmányt.

A leendő létesítmény területe 175.183 négyzetméter, és Belényes Nagyvárad felőli bejáratánál található, a 76. számú országút bal oldalán. Az ipari parkot közművesíteni fogják, víz-, csatorna-, gáz-, és elektromos hálózatokat telepítenek, valamint kialakítják a közúti infrastruktúrát is.

„Fontos célkitűzés Bihar megye gazdasági fejlesztése, nemcsak Nagyváradon és a megye fejlődésének motorját jelentő metropolisz övezetben, hanem a távolabbi települések esetében is. Vannak olyan térségek 40-60 kilométerre Nagyváradtól, ahol sokan élnek, tehát biztosított a munkaerő. Belényes-Vaskohsziklás térségében, Élesden, Margittán és a környékükön vannak fejlődési lehetőségek. Nagyszalonta e tekintetben előnyben van, ugyanis ott már vannak ipari parkok. Azért, hogy ezekbe a régiókba vonzzuk a befektetőket, kezdeményezzük egy iparipark-hálózat létrehozását, az üzleti szféra támogatásának érdekében”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

Az élesdi ipari park megvalósítására vonatkozó hatástanulmányt egy korábbi tanácsülésen már jóváhagyták, a vaskohsziklási ipari parkkal kapcsolatos dokumentációt pedig júniusban fogják elfogadni.

A Bihar Megyei Tanács elnöke hozzáfűzte: „Terveink szerint júliusban tenderpályázatot hirdetünk mindhárom ipari park megtervezésére és kivitelezésére, és őszig aláírhatjuk a szerződés a licitációk nyerteseivel. Azt szeretnénk ha 2-3 hónapon belül elkészülnének a belényesi és élesdi ipari parkokra vonatkozó műszaki tervek. A vaskohsziklási ipari park megvalósítása a többnél kedvezőbb helyzetben van, ugyanis kész műszaki tervet kapunk. Azt tervezzük, hogy jövő év tavaszán elkezdődnek a munkálatok az belényesi ipari park esetében, és párhuzamosan a közművesítési munkálatokkal már nyáron bérbe lehetne adni a telkeket az érdeklődő  cégeknek”.

Előző Új közúti összeköttetés Magyarországgal Nagyszalontánál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor