Contact

Elfogadták a civil szervezetek finanszírozásának szabályzatát

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a civil szervezetek finanszírozásának szabályzatát

A Bihar Megyei Tanács június 30-i rendes ülésén jóváhagyták a vissza nem térítendő finanszírozás nyújtására vonatkozó szabályzattal kapcsolatos határozattervezetet.

A Bihar Megyei Tanács költségvetéséből biztosítandó finanszírozásról szóló szabályzat meghatározza azokat a területeket, elveket, eljárásokat és büntetéseket, amelyek azon magán- vagy jogi személyekre vonatkoznak, akik közérdekű, nonprofit projekteket nyújtanak be. Ezek a finanszírozások kiegészítik a pályázók saját bevételeit, valamint a számukra nyújtott egyéb támogatásokat, mint például az adományokat és szponzorálásokat.

A Bihar Megyei Tanács által finanszírozható területek a következőek: kultúra (könyvek, monográfiák, szórólapok, brosúrák, CD-k, e-könyvek kiadása, kulturális és oktatási tevékenységek stb.), sport, ifjúság, környezetvédelem, szociális-társadalmi és a korrupció lehetőségének csökkentése.

A finanszírozási szerződés megkötésének alapelvei a következőek: a szabad verseny, a közpénzek hatékony felhasználása, átláthatóság,  esélyegyenlőség, a felhalmozódás kizárása, a visszamenőleges hatály tilalma, az évenkénti gyakoriság és a társfinanszírozás. A pályázóknak a benyújtott projekt értékének legalább 10 százalékával kell hozzájárulnia a finanszírozáshoz.

A vissza nem térítendő támogatásának biztosításának feltételei között szerepel a benyújtott projekt jelentősége a program céljaihoz viszonyítva, a szervezet korábbi tapasztalatai, a kivitelezési terv valóságalapja és egyértelműsége, valamint a várható hatás mértéke.

A szabályzat jelenleg a Bihar Megyei Tanács honlapján, https://www.cjbihor.ro/, tanulmányozható, a Közérdekű információk -Határozattervezetek rovatnál.

DSC_4872
Előző Jóváhagyták a DGASPC szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégiát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor