Contact

Jóváhagyták a DGASPC szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégiát

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a DGASPC szolgáltatásainak kiszervezésére vonatkozó stratégiát

A Bihar Megyei Tanács június 30-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták  a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) szociális szolgáltatásainak kiszervezését, azon esetekben, amelyeknél ez még nem történt meg.

A szociális szolgáltatások kiszervezése, illetve a szerződés útján történő kiadása a magánszervezeteknek egy pályázati eljárás alapján történik, amelyen minden akkreditálással rendelkező, szociális szolgáltatást biztosító magánszolgáltató részt vehet. Ahhoz, hogy részt vehessen a szerződés megkötésére vonatkozó pályázati eljáráson a szervezetnek szociális szolgáltatásokat kell biztosítaniuk, és a továbbiakban magánszolgáltatónak nevezik meg ezeket és úgy is határozzák meg a törvényes rendelkezések alapján, valamint akkreditálással kell rendelkeznie a jogszabályoknak megfelelően.

Ezek az intézkedések  költséghatékonysághoz vezetnek, azonban a stratégia szerint mindenképpen figyelembe kell venni a kedvezményezettek és szociális szolgáltatást végzők közötti kötődést, és a közöttük lévő kapcsolatok folytonosságának biztosítását.

Ez a kezdeményezés kiegészíti a szociális szolgáltatások elvégzésének kiadását alvállalkozói szerződések alapján, amely folyamat 2011-től vette kezdetét. Jelenleg a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság struktúrájában 15  kiszervezett szolgáltatás és 45 nem kihelyezett szolgáltatás található, ebből 20 szolgáltatás a gyermekekre, 25 pedig a felnőttekre vonatkozik.

A szabályzatot jelenleg a Bihar Megyei Tanács honlapján, a www.cjbihor.ro címen lehet tanulmányozni, a Közérdekű információk -Határozattervezetek rovatnál.

DSC_4872
Előző Rakományterminált építenek a nagyváradi repülőtéren

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor