Contact

Elfogadták a Körösvidéki Múzeum – Múzeumi Központ szervezeti ábráját

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a Körösvidéki Múzeum – Múzeumi Központ szervezeti ábráját

A Bihar Megyei Tanács május 31-i rendes ülésén elfogadták a Körösvidéki Múzeum –Múzeumi Központ szervezeti felépítésének ábrájára, álláskeretére, valamint  működési és szervezési  szabályzatára vonatkozó határozattervezetet. Ezt az tette szükségessé, hogy a Körösvidéki Múzeum és a Nagyváradi Városi Múzeum összeolvadásból egy új hálózat jött létre, és ez utóbbi intézmény a múzeumi komplexum részlegévé vált.

            Az új szervezeti ábra 116 posztot tartalmaz, ebből 12 vezetői és 104 végrehajtói.

„Teljesítménymutatók lesznek bevezetve a múzeum menedzsere számára, hogy egy bizonyos számú rendezvényt szervezzenek, és több belépőjegyet értékesítsenek. Az összevonás céljai között szerepel, hogy ezáltal a jelenleginél egy hatékonyabb struktúra alakuljon ki, több múzeumi kiállítótermet hozzanak létre a Körösvidéki Múzeum munkatársaiból álló szakértők, és nem utolsósorban, hogy javuljanak a múzeumi szolgáltatások, több esemény legyen és több múzeumlátogató.  Ha helyesek a rendelkezésemre álló adatok, akkor Nagyvárad az a város, ahol egy főre a legtöbb négyzetméternyi  múzeumi terület jut az országban. Az új hálózat hatékonyságát biztosítja, hogy az új szervezeti felépítés 116 posztot tartalmaz, a Körösvidéki Múzeum régebbi struktúrájában 101 állás szerepelt, a Nagyváradi Városi Múzeuméban pedig az 55-ből 37 betöltött állás. A két intézmény eddig összesen 138 poszttal rendelkezett, ebből 116 marad meg, tehát 22-vel csökken a számuk”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, a rendes tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes április 27-én jelentették be, hogy a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal együttműködési megállapodást kötött a Körösvidéki Múzeum és a Nagyváradi Városi Múzeum tevékenységének átszervezéséről. Május 5-én alakult meg az a bizottság, amely meghatározza a két intézmény összevonására vonatkozó feltételeket, majd július 1-től kezdődően egyetlen jogi személlyé válnak, amely a megyei önkormányzat alárendeltségében fog működni. 

A két intézmény egybeolvadása hozzájárul egy közös kulturális stratégia kialakításához, a működési költségek csökkentéséhez (az alapszolgáltatások összevonásának köszönhetően), valamint a múzeumi hálózat felszereltségére fordítható összeg növekedéséhez, az átszervezés nyomán keletkező megtakarítások által. Ugyanakkor a legjobb helyi szakemberek vesznek részt az új múzeumi terek kialakításában, valamint egy egységes turisztikai kártyák bocsátanak ki a múzeumokba való belépéshez.

DSC_4374
Előző Bihar megye köztisztasági bajnoksága

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor