Contact

Elfogadták a nagyürögdi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a nagyürögdi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

A Bihar Megyei Tanács november 15-én megtartott rendkívüli ülésén  jóváhagyták a Nagyvárad és Nagyürögd között létesítendő új összekötő út műszaki-gazdasági mutatóit.

Az új út két bekötő szakaszon biztosítja az összeköttetést a nagyváradi körgyűrű valamint a Grigorescu negyed és Nagyürögd között, Mácsapuszta, a község központja és Oláhapáti felé.  Az  új utat gyakorlatilag Nagyürögd község körgyűrűjeként lehet majd használni.

Az útszakasz teljes hossza 8,3 kilométer, szélessége hét méter, menetirányonként egy-egy sávval. Az úttal párhuzamosan egy kerékpársávot is kialakítanak, amelynek szélessége 1,5 méter lesz.

„A Mácsapuszta felé vezető útkereszteződésnél, ahol  sok baleset történik, egy körforgalmat fognak létesíteni. Ettől a körforgalomtól egészen a repülőtérig négysávosra bővítik az országutat. Az új út, amely Nagyürögd körgyűrűjeként fog működni, valamint az országút négysávosra történő bővítése hozzájárul majd ahhoz, hogy zökkenőmentesebbé váljon a közlekedés Nagyvárad Arad felőli bejáratánál. Idén télen kerül sor a tenderpályázatra, hogy kiválasszák a kivitelezőt, ez együttesen fog történni a szentandrási körgyűrűvel kapcsolatos beruházással. Amennyiben nem húzódnak el a közbeszerzési eljárások, akkor jövő év tavaszán elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Az út másfél év alatt készülne el. A beruházást európai uniós pénzforrásokból finanszíroznák. A projekt megvalósítását támogatják a nagyváradi és a nagyürögdi polgármesteri hivatalok”, mondta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

 „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése; 2. tétel: II. szektor (797D, 797G, 797E, 797F jelzésű megyei utak) és a III. szektor (797C jelzésű megyei út)” elnevezésű beruházás megvalósításáról szóló határozattervezet magába foglalja a biharszentandrási körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyását is.  A két körgyűrű építésének összértéke bruttó 129.978.290,53 lej.

Előző Jóváhagyták a fugyivásárhelyi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor