Contact

Jóváhagyták a fugyivásárhelyi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

Itthon > Uncategorized > Jóváhagyták a fugyivásárhelyi körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóit

A Bihar Megyei Tanács november 15-i rendkívüli közgyűlésén a képviselő-testület tagjai elfogadták Fugyivásárhely majdani körgyűrűjének építésére vonatkozó gazdasági-műszaki mutatókat.

Az elkerülő út 5,8 kilométer hosszú lesz, menetirányonként egy-egy sávval (menetirányonként hét méter szélességű). Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke ismertette a körgyűrű leendő nyomvonalát: „Fugyivásárhely majdani elkerülő útja a nagyváradi körgyűrűn lévő körforgalomtól indul még a vasúti átkelő előtt, és a  Kér faluba vezető útszakaszon halad tovább.  Az út párhuzamosan halad a vasúti sínnel és Fugyivásárhely mellett halad el. Ez legelső alkalommal a Kiskopács felé vezető útszakasszal kereszteződik, majd balra fordul egy vasúti átjárón keresztül. Ezt követően a körgyűrű nyomvonala visszatér az 1. számú országútra, annak a körforgalomnak a közelében, amely Fugyi faluba vezet.

 „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése, I. szakasz: 767J megyei út (1. szektor) és 767E megyei út” elnevezésű beruházás magába foglalja a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti megyei út korszerűsítését is. Az út hossza 12,7 kilométer.

„Tenderpályázatot írunk ki a kivitelező kiválasztásának érdekében. Ha ennek eredményét nem óvja meg senki, akkor tavasszal aláírhatják a megbízási szerződést, és elkezdődhetnek a 18 hónapig tartó munkálatok. A beruházást európai uniós alapokból finanszírozzák. A forgalom intenzitása csökkenni fog, a Fugyivásáhelyen átmenő forgalom torlódásmentes lesz”, közölte  Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A fugyivásárhelyi körgyűrű kivitelezésének és a megyei útszakasz korszerűsítésének összértéke bruttó159.122.307,98 lej.  

Előző Előkészületek az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út tervezésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor