Contact

Elfogadták a Pádis- Ponor Ék közötti útszakasz korszerűsítésének műszaki-gazdasági mutatóit

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a Pádis- Ponor Ék közötti útszakasz korszerűsítésének műszaki-gazdasági mutatóit

A Bihar Megyei Tanács október 26-i soros ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták a Pádis-Ponor Ék közötti út korszerűsítésére vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat.

Ez a megyei útszakasz kövezett, nagyon rossz állapotban található, alkalmatlan a biztonságos közlekedésre. 

A Bihar Megyei Tanács által előterjesztett projekt szerint 9,75 kilométeren korszerűsítik az utat. Az útszélesség 5,5  méter lesz, két sávon, egy-egy menetirányonként. A hatástanulmány alapján a beruházás becsült összértéke 108.299.891,32 lej áfával együtt.

„Ez az út fogja összekötni Bihar és Kolozs megyét.  A következő lépésben ezt az utat szeretnénk összekötni a Fehér megyei Felsőgirdával. Úgy vélekedünk, egy ilyen út kialakítása, a közúti hálózat fejlesztése mellett hozzájárul az Erdélyi-szigethegység turisztikai fejlesztéséhez”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, a soros tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

Ezen útszakasz korszerűsítése, az Erdélyi-szigethegység fejlesztési tervének egy része. Mint ismeretes a Bihar, Fehér és Kolozs Megye Tanácsa között együttműködési megállapodás született, a közúti infrastruktúrára vonatkozó projektek megvalósítására, a karsztövezet szépségeinek felmutatására, valamint a helyi hagyományok és mesterségek népszerűsítésére.

Előző Ipari parkok lesznek Élesden és Belényesen

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor