Contact

Ipari parkok lesznek Élesden és Belényesen

Itthon > Uncategorized > Ipari parkok lesznek Élesden és Belényesen

A Bihar Megyei Tanács október 26-i soros ülésén kezdeményezte azt, hogy Élesd és Belényes tulajdonában levő néhány telek kerüljön át Bihar megye tulajdonába. Ezeken a területeken ipari parkokat hoznak létre.

„Az érintett városokkal közösen alakítjuk ki ezeket az ipari parkokat, és finanszírozási igénylést nyújtunk be annak érdekében, hogy minden munkálatot európai uniós pénzből végezzenek el. Az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel folytatott megbeszéléseink alkalmával megtudtuk, hogy folyamatban van a finanszírozási irányelvek véglegesítése, így azok kaphatnak támogatást, akik nagy mértékű támogatásokat fektetnek be ezekbe az ipari parkokba. Úgy véljük, hogy lesznek érdeklődő cégek, amelyek ezekben az ipari parkokban fognak működni. Lényegében azt akarjuk elérni, hogy lehetőséget teremtsünk a megye ezen térségeiben élők számára, hogy a lakhelyükhöz közel dolgozzanak, hozzájárulva ezáltal az érintett térségek gazdasági fejlődéséhez, valamint Bihar megye valamennyi övezetének integrált és egységes fejlesztéséhez”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, a soros tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

Az Élesden építendő ipari park kimért telke 8,5 hektár, Belényes esetében pedig 17,5 hektár. 

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanáccsal megkötött megállapodás alapján, a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) kezeli a megyében lévő ipari parkokat. Ugyancsak az ügynökség  térképezi fel az ipari parkok kialakítására alkalmas földterületeket, meghozza a szükséges intézkedéseket, valamint minden helyszín esetében eljár az ipari park cím  megszerzésének érdekében.

Előző Oláhszentmiklós az első község, amelyet támogatnak a földgázhálózat bővítésében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor