Contact

Elfogadták a veszélyben levő állatok elhelyezésére vonatkozó szabályzatot

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a veszélyben levő állatok elhelyezésére vonatkozó szabályzatot

A Bihar Megyei Tanács augusztus 23-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a Bihar megye területén veszélybe levő állatok elhelyezésére vonatkozó közszolgáltatás működési és szervezési szabályzatát. Ez esetben szükséges az állatok menhelyen való elszállásolására vonatkozó rendelkezés kibocsátása is. 

A Bihar Megyei Tanács folyamatosan biztosítja a veszélybe kerülő állatok elhelyezésére vonatkozó közszolgáltatást, azon esetekben, amikor kiadják a menhelyen való elszállásolásról szóló rendelkezést. Veszélyben levőnek minősülnek azok az állatok, melyeket megsebesítettek vagy megcsonkítottak, viadalokra használnak vagy más, agresszív állatoknak az idomítására, amelyekre célpontként lőnek, közutakon kóborolnak felügyelet nélkül, például szarvasmarhák, kecskék, lovak, juhok.

Amikor a közlekedési rendőrök megállapítják, hogy egy állat veszélyben van, 45 napra azonnal elrendelhetik a biztonságba helyezését. Ezt a rendelkezést közlik később a Bihar Megyei Tanáccsal, mely továbbítja az információt az ezzel foglalkozó szakszolgálatnak, illetve az állat tulajdonosának, tartójának, amennyiben ennek kiléte ismert.

 A következő szolgáltatásokat fogják biztosítani: az állatot befogják, sürgősségi állatorvosi ellátásban részesítik, a menhelyre viszik, ahol féregtelenítik, beoltják, megvizsgálják, hogy nincsenek-e egyéb betegségei, elszállásolják és rendszeresen etetik, amíg ott van.

A Bihar Megyei Tanács elszámolja azon szolgáltatók költségeit, amelyekkel szerződéses jogviszonyban áll, a meghatározott és elfogadott díjszabások alapján, a hatályban levő törvényeknek megfelelően, figyelembe véve a menhelyre szállított állatoknak biztosított szolgáltatás típusát.

A szabályzat ugyanakkor tartalmazza azon állattartók jogait és kötelezettségeit is, akik visszaigénylik az elhelyezett jószágaikat.

Előző Meghirdették a tendert a Mezőtelegdi Ipari Park telkeinek használatba adásáról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor