Contact

Elhelyezték a csarnóházi híd gerendáit

Itthon > Uncategorized > Elhelyezték a csarnóházi híd gerendáit

Az utóbbi napokban 14 gerenda (hetet-hetet hídnyílásonként) felszerelésén dolgoztak a Sebes-Körös két partján, a Csarnóházán épülő új hídnál. A következő időszakban kezdenek hozzá a betonelemek megformázásához és a szerkezet megerősítési munkálataihoz. 

Az épülő új átkelő 52,40 méter hosszú lesz, kétsávos, 6 méter széles úttesttel és 1,25 méter széles járdákkal. A hídnak két nyílása lesz, amelyek mérete 24,00+24,00 méter. A tartóelemek megerősített oszlopok, és egyetlen hídtalpat terveztek, amely vasbeton alapra épül.

A Barátka-Csarnóháza közötti, 108I számú megyei útszakasz kereszteződésénél, a Csarnóháza-Jádremete közötti 108K megyei úttal jelenleg is létezik egy híd a Sebes-Körösön, amelynek hossza 74 méter. Ezt a hidat 1996-ban építették és egy közlekedési sávval rendelkezik, amelynek szélessége 3,75 méter, azonban nagyon rossz állapotban van. 

Az új hidat a kolozsvári  Dacia Faber Kft. építi. A tervezési és kivitelezési szerződés értéke 5,086,420.36 lej, áfával együtt. A hídnak 24 hónapon belül kell elkészülnie, a munkálatok megkezdésére vonatkozó utasítás időpontjától számítva.

Stadiu August 5
Előző Maratoni ellenőrzések a 640 kilométeres összhosszúságú megyei utakon

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor