Contact

Elkészült a belényesi buszállomás

Itthon > Uncategorized > Elkészült a belényesi buszállomás

Szeptember 9-én átvették a kivitelezőtől az elkészült belényesi autóbusz-pályaudvart, amely a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) befektetéseként épült. 

A beruházás átvételénél részt vett Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Gabriel Popa, Belényes polgármestere, Vitályos Barna, az ADD igazgatója, valamint a kivitelezési és tervezési munkálatokat végző cég képviselői.  

„A gyors transzfert biztosító állomás célja, a szállítási problémák megoldása Belényes térségében, és nemcsak ott. Ez a buszpályaudvar hasznos lesz a Vaskohsziklás-Nagyvárad közötti közúti szállításra vonatkozóan, tudván azt, hogy Belényes fontos város ebben a térségben. A margittai beruházáshoz hasonlóan, megváltoztattuk az épület helyszínét, ugyanis eredetileg a Bondoraszó felé vezető úton épült volna, 4-5 kilométer távolságra attól a helytől, ahol most található. Köszönöm az építőknek, akik részt vettek a beruházás kivitelezésében, ugyanis az állomás áthelyezésével időhiányban kerültünk. Ugyanakkor köszönettel tartozom a belényesi polgármesteri hivatalnak, hogy minden segítséget megadtak az új helyszín biztosításához, amely a közigazgatási-területi egységhez tartozik”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke. 

„Nagyon fontos, hogy hol helyezkedik el a buszállomás, mivel az új helyszín a város központjában található. Ez megkönnyíti a diákok többségének eljutását elsősorban a belényesi tanintézetekbe, azonban elősegíti a polgármesteri hivatal, bankok, üzletek, piac stb. megközelítését. Azon személyek és diákok számára is, akik a közszállítást veszik igénybe a települések közötti utazáshoz, más állomásokhoz képest, ez az új pályaudvar nagyobb biztonságot nyújt a tágas területnek köszönhetően, ami körülveszi”, jelentette ki Gabriel Popa, Belényes municípium polgármestere.

A kivitelezést végző cég az EVALSTAR SERV Kft, a szerződés értéke pedig 872.650,60 lej áfa nélkül. A kivitelezés határideje öt hónap, a munkálatok megkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva, azaz április közepétől.

A buszpályaudvar a Burgundia Mare utcán található és egyetlen épületből áll, amelynek területe mintegy 110 négyzetméter. Ebben lesz egy 24 férőhelyes váróterem, jegy- és bérletértékesítési, valamint információs és tudakozódó pont, egy kereskedelmi helyiség, egy raktár és műszaki övezet, valamint négy autóbusz számára fedett peron. A pályaudvar külső részét is rendezték, zöld övezetet és járdákat alakítottak ki, padokat, útjelző táblákat, elektronikus kijelzőt helyeztek el. Az épület és a kültéri rész összesen mintegy 196 négyzetmétert foglal el.

A buszállomást a belényesi Polgármesteri Hivatal fogja működtetni, és az integrált megyei közszállítási rendszer része lesz, amelyen jelenleg a Bihar Megyei Tanács dolgozik.

Előző Hét ajánlat érkezett Élesd körgyűrűjének építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor