Contact

Hét ajánlat érkezett Élesd körgyűrűjének építésére

Itthon > Uncategorized > Hét ajánlat érkezett Élesd körgyűrűjének építésére

Szeptember 6-ig lehetett benyújtani Élesd körgyűrűjének tervezésére és kivitelezésére vonatkozó ajánlatokat.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP) közétett hirdetést követően hét cég és konzorcium nyújtott be ajánlatot: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL, Kolozsvár, (2) PORR Construct, (3) Társulás: Dimex – 2000 Company, Explan Kft., Industrial Construct Ardeal, RPM Construcții Drumuri, (4) Társulás: Dumexim, East Water Drillings, Consorzio Stabile EBG Group, (5) Társulás: Construcții Erbașu, Vahostav – SK, Drumuri Orășenești, (6) Társulás: Drum Asfalt, Trameco, valamint (7) Társulás: Frasinul, Global Industrial Kft., CML RO Kft., Antrepriza de Construcții Drumuri ș Autostrăzi.

A tender szerint a projekt becsült értéke 108.088.961,86 és 116.628.550,99 lej közötti. A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül.

Mint ismeretes a beruházás hatástanulmányának műszaki-gazdasági mutatóit a Bihar Megyei Tanács május 12-i, rendkívüli ülésén hagyták jóvá. Ugyanakkor elfogadták a nyomvonalra vonatkozó kisajátítási folyosót.

A körgyűrű hossza 5,9 kilométer lesz, egy új és gyors közlekedési útvonalat fog biztosítani, jelentősen csökkentve az Élesd melletti 1. számú országúton való közlekedés időtartamát. Ugyanakkor javulni fognak a kényelmi és biztonsági feltételek, valamint jelentősen csökken az 1. számú országúton (E60-as) és az 1H jelzésű országúton zajló nagy forgalom okozta légszennyezés mértéke. Az útvonal közelében lakók kellemetlensége is csökkeni fog. Ugyanakkor a körgyűrű keresztezi a 764.számú megyei utat Belényes és Élesd között, így tehermentesíti  a nehézgépjármű-forgalom alól, amelyet a térségben lévő két gyárból történő áruk szállítása okoz.

Előző Megbeszélést tartottak az Anghel Saligny Országos Beruházási Programról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor