Hét ajánlat érkezett Élesd körgyűrűjének építésére

Szeptember 6-ig lehetett benyújtani Élesd körgyűrűjének tervezésére és kivitelezésére vonatkozó ajánlatokat.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP) közétett hirdetést követően hét cég és konzorcium nyújtott be ajánlatot: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL, Kolozsvár, (2) PORR Construct, (3) Társulás: Dimex – 2000 Company, Explan Kft., Industrial Construct Ardeal, RPM Construcții Drumuri, (4) Társulás: Dumexim, East Water Drillings, Consorzio Stabile EBG Group, (5) Társulás: Construcții Erbașu, Vahostav – SK, Drumuri Orășenești, (6) Társulás: Drum Asfalt, Trameco, valamint (7) Társulás: Frasinul, Global Industrial Kft., CML RO Kft., Antrepriza de Construcții Drumuri ș Autostrăzi.

A tender szerint a projekt becsült értéke 108.088.961,86 és 116.628.550,99 lej közötti. A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül.

Mint ismeretes a beruházás hatástanulmányának műszaki-gazdasági mutatóit a Bihar Megyei Tanács május 12-i, rendkívüli ülésén hagyták jóvá. Ugyanakkor elfogadták a nyomvonalra vonatkozó kisajátítási folyosót.

A körgyűrű hossza 5,9 kilométer lesz, egy új és gyors közlekedési útvonalat fog biztosítani, jelentősen csökkentve az Élesd melletti 1. számú országúton való közlekedés időtartamát. Ugyanakkor javulni fognak a kényelmi és biztonsági feltételek, valamint jelentősen csökken az 1. számú országúton (E60-as) és az 1H jelzésű országúton zajló nagy forgalom okozta légszennyezés mértéke. Az útvonal közelében lakók kellemetlensége is csökkeni fog. Ugyanakkor a körgyűrű keresztezi a 764.számú megyei utat Belényes és Élesd között, így tehermentesíti  a nehézgépjármű-forgalom alól, amelyet a térségben lévő két gyárból történő áruk szállítása okoz.

Centura Alesd

Előző Megbeszélést tartottak az Anghel Saligny Országos Beruházási Programról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast