Contact

Elkészült a diófási tanuszoda

Itthon > Uncategorized > Elkészült a diófási tanuszoda

A diófási tanuszoda építési munkálatainak befejezését követően, június 20-án megtörtént a létesítmény átadás-átvétele.  Az eseményen részt vett Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség vezetője, Mircea Tuduce, Diófás város polgármestere, valamint jelen voltak a műszaki csapat tagjai.  

Diófáson egy félig olimpiai típusú medencét építettek, ennek mérete 25 m x 12,5 m. A teljes beruházás értéke 4.592.232,32 lej áfa nélkül. A munkálatokat a Costa Voc Impex Kft végezte. 

„A diófási tanuszoda júliusban kerül majd a helyi polgármesteri hivatal kezelésébe, erről majd egy megyei tanácsi határozat fog rendelkezniA megyében épülő többi tanmedence esetében mintegy 80 százalékos a megvalósítás szint. Terveink szerint szeptember végéig minden tanuszodát használatban adunk”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Mint ismeretes Bihar megyében hét településen létesítenek tanuszodákat. A székelyhídi létesítmény volt az első, amelyet már befejeztek és használatba is adtak. 

Jelenleg további tanuszodák kivitelezési munkálatai zajlanak a következő településeken: Nagyszalonta, Belényes, Vaskohsziklás, Margitta és Érmihályfalva.  A teljes beruházás összköltségvetése 35,7 millió lej. Nagyszalonta kivételével, ahol a kivitelező a Davinci Kft., a többi településen a Costa Voc Impex Kft. végzi el a kivitelezési munkálatokat. 

A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével irányítja a tanuszodákkal kapcsolatos beruházási programot, amelynek célja a megye és városok lakosai egészségének és fizikai állóképességének erősítése.

A tanuszodákat az oktatási intézmények diákjait vehetik igénybe, az úszásoktatás után azonban szabadidős tevékenységekre is használhatóak. Az egészségügyi szakemberek, az elhízás megelőzésére legalább heti 150 perc mérsékelt testmozgást javasolnak. Az ajánlott sporttevékenységek közül az úszás számos előnnyel jár, mind az elhízás megelőzésében, mind az izom- és csontrendszer fejlesztésében, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség megelőzésében, valamint az ízületi betegségek megelőzésében és kezelésében. Emellett az úszásoktatás bevezetése a gyermekeknek csökkentette a fulladásos esetek számát.

Előző Jól haladnak az egészségügyi központok építési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor