Contact

Elkészült a leendő váradszentmártoni körgyűrű műszaki terve

Itthon > Uncategorized > Elkészült a leendő váradszentmártoni körgyűrű műszaki terve

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke szeptember 5-én találkozott a váradszentmártoni körgyűrű tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert megnyerő cég képviselőivel.

Az Erbașu cég elkészítette és átadta a beruházás műszaki tervét,  amely szükséges  az építési engedély kiadásához. A projektet még ebben a hónapban eljuttatják az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) közlekedésbiztonsági és műszaki-gazdasági bizottságaihoz, kérvén a jóváhagyásukat. A Bihar Megyei Tanács szeptemberben tartandó soros ülésén napirendre tűzik a beruházás megvalósításához szükséges telkek kisajátítására vonatkozó határozattervezetet.  

A Szállításügyi Minisztériumnak szeptember végéig kell kibocsátania az építési engedélyt. 

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kijelentette: „Terveink szerint október elején megkezdjük a munkálatokat a leendő körgyűrű teljes nyomvonalán. A cégnek 12 hónap alatt kell befejeznie a kivitelezési munkálatokat. A körgyűrű nyomvonalán két felüljárót építenek: a nagyváradi körgyűrűvel való kereszteződésnél egy 430 méter hosszúságú felüljárót létesítenek, a Püspökfürdő felé vezető úttal és a vasúti pályával való kereszteződésnél pedig egy 720 métereset. A teljes projekt határidőre történő megvalósítása komoly erőfeszítést igényel az építő cég részéről, figyelembe véve az ilyen típusú munkálatok során betartandó technológiai szakaszokat. Ha időközben nem merülnek fel különösebb gondok, akkor jövő ősztől Nagyváradtól Belényes és Déva irányába már zökkenőmentes lesz a közúti forgalom ”.

Mint ismeretes a váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére vonatkozó tendert a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP, és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium nyerte meg. A benyújtott ajánlat szerint a projekt értéke 148.940.166,91 lej áfa nélkül. A szerződést júniusban írták alá.

A terelőút 5,7 kilométer lesz, amihez még hozzáadódik a bekötőutak hossza, ami több mint két kilométer. A körgyűrű kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén három méter széles kerékpárutat alakítanak ki.

A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják, a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből.

Előző Aszfaltoznak az Erdélyi-szigethegység Útja Belényes és Biharfüred közti szakaszán

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor