Contact

Elkészült a nagyszalontai tanuszoda

Itthon > Uncategorized > Elkészült a nagyszalontai tanuszoda

Szeptember 12-én megtörtént a nagyszalontai tanuszoda átvétele a kivitelezőtől. Az eseményen részt vet Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség vezetője, Török László, Nagyszalonta polgármestere, Horváth János, a hajdúváros alpolgármestere, valamint a kivitelező cég képviselői.  

A nagyszalontai tanuszoda két medencével rendelkezik, az egyik nagysága 25×12.5 méter, a másiké pedig 6×12.5 méter, ugyanakkor mosdókat, öltözőket és lelátókat is kialakítottak. A beruházás összértéke 8 millió lej áfával együtt, a kivitelezési munkálatokat a Davinci Kft. végezte.

Mint ismeretes a megyében hét ilyen projektet valósítanak meg.  A székelyhídi, a diófási és a nagyszalontai létesítmény már elkészült, az érmihályfalvi, a margittai,a  belényesi és a vaskohsziklási beruházás kivitelezése pedig hamarosan befejeződik.

A teljes beruházás összköltségvetése 35,7 millió lej. Nagyszalonta kivételével, ahol a kivitelező a Davinci Kft., a többi településen a Costa Voc Impex Kft. végzi a munkálatokat. 

A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével irányítja a tanuszodákkal kapcsolatos beruházási programot, amelynek célja a megye és városok lakosai egészségének és fizikai állóképességének erősítése.

A tanuszodákat az oktatási intézmények diákjait vehetik igénybe, az úszásoktatás után azonban szabadidős tevékenységekre is használhatóak. Az egészségügyi szakemberek, az elhízás megelőzésére legalább heti 150 perc mérsékelt testmozgást javasolnak. Az ajánlott sporttevékenységek közül az úszás számos előnnyel jár, mind az elhízás megelőzésében, mind az izom- és csontrendszer fejlesztésében, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség megelőzésében, valamint az ízületi betegségek megelőzésében és kezelésében. Emellett az úszásoktatás bevezetése a gyermekeknek csökkentette a fulladásos esetek számát.

Előző <strong>Folytatódnak az ellenőrzések az illegális szemetelés visszaszorítása érdekében</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor