Contact

Elkészült a Nagyváradot az észak-erdélyi autópályával összekötő út

Itthon > Uncategorized > Elkészült a Nagyváradot az észak-erdélyi autópályával összekötő út

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, valamint Marcel Ciolacu, Románia miniszterelnöke, Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter, és Nicolae Ciucă, Románia szenátusának elnöke március 22-én megtekintették a Nagyváradot az A3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi útat, amelyet március 28-án nyitnak majd meg a forgalom előtt.

Az eseményen jelen volt továbbá Florin Birta, Nagyvárad polgármestere, Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa, és Adrian Foghiș, a Szállításügyi Minisztérium államtitkára.

„Ez a beruházás két szempontból is nagyon fontos Bihar megye és a régiónk számára. Egyrészt azért, mert összeköti Bihar megyét az észak-erdélyi autópályával, amely Nagyváradtól 15 kilométerre északra található.  Ezáltal tehermentesíteni fogja a forgalmat a megyeszékhely metropolisz-övezetében, csökkenti a balesetek számát, és közvetlenül összeköti Nagyváradot Európával. Másrészt fontos azért is, mert az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi úttal együtt össze fogja kötni az ország nyugati részét az A1-es és az A3-as autópályával.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Nagyváradot az A3-as autópályával összekötő út hossza 19 kilométer. A nyomvonal a váradi körgyűrű és a Szentandrási út kereszteződéséből indul ki, és észak felé halad a Borsi úti passzázson keresztül, ahol leágazások vannak.  Ezt követően pedig áthalad a  Biharpüspöki-Magyarország vasúti pálya felett és a 190. számú megyei úton, majd eléri az A3-as autópályát.

„E hónap végéig Romániának egy új gyorsforgalmi útja lesz, amelynek hossza 19 kilométer. Ez egy kétféle besorolású út lesz- gyorsforgalmi és országút-, amely lehetővé teszi a térség tranzitforgalmát, valamint még erőteljesebben hozzájárul majd Bihar megye fejlődéséhez”, jelentette ki Marcel Ciolacu, Románia miniszterelnöke.

Mint ismeretes 2024 februárban tendert írtak ki az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út kivitelezésére.  Ez Bihar megye legnagyobb közúti csomópontján keresztül fog csatlakozni az A3-as autópályához vezető összekötő úttal. 

Előző Tendert írtak ki a duális oktatási központ digitalizálására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor