Contact

Tendert írtak ki a duális oktatási központ digitalizálására

Itthon > Uncategorized > Tendert írtak ki a duális oktatási központ digitalizálására

A Bihar Megyei Tanács március 21-én hirdette meg a nagyváradi duális oktatási központ felszereléseinek beszerzésére és digitalizálására vonatkozó tendereljárást.

Három tétel esetében szerveznek közbeszerzést, amelyek keretében felszereléseket és berendezési eszközöket fognak vásárolni, mint például hegesztőrobotokat, különféle szimulátorokat, és 3D-nyomtatókat. Az osztálytermekben profeszionális interaktív táblák lesznek, ugyanakkor táblagépeket, digitális vetítőket és hangtechnikai eszközöket is beszereznek. Szoftverlicenceket és egy  digitális oktatási paltformot is vásárolni fognak.

A közbeszerzés becsült összértéke 9.578.811,94 lej áfa nélkül. Az ajánlatokat 2024. április 24-ig lehet benyújtani.

A nagyváradi duális oktatási központban a Bihar megyei diákok a következő szakmákban szerezhetnek képesítést: mechanika, ipari építkezések és egyéb közmunkák, elektromechanika, elektroautomatika és vegyipar. A kampuszban indítandó duális képzés a 8. osztályt elvégzett diákoknak szól, akik ősszel kezdik majd el a középiskolát.   A diákok havi 400-1000 lej közötti ösztöndíjban részesülnek, ugyanakkor ingyenesen lakhatnak a központ bentlakásában, napi háromszori étkezést és közlekedési támogatást biztosítanak számukra.

Mint ismeretes a megyei önkormányzat február végén vette át a kivitelezőtől a duális oktatási központot, amely, a Nagyváradi Állami Egyetem valamint a Tudományos és Technológiai Park szomszédságában található, a Ceyrat utca 4. szám alatt.

A projekt összértéke 146.183.346 lej áfával együtt, azaz több mint 29 millió euró.  A beruházást az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretéből finanszírozták a program oktatásra vonatkozó részének keretéből (15. Komponens – Oktatás, Reform 4.-Átfogó szakképzés megvalósítása a műszaki felsőoktatás számára).

A kampusz megvalósításának érdekében 2023-ban konzorcium alakult, amelynek célja a diákok szakképzése a jelenlegi munkaerőpiaci körülményekhez igazodva.  A konzorciumnak összesen 18 tagja van, azaz két helyhatóság: a Bihar Megyei Tanács (projektvezető) és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, öt tanintézmény: a nagyváradi Traian Vuia és Mihai Viteazul műszaki kollégiumok, az élesdi Alexandru Roman, a vaskohsziklási Unirea és a váradi Constantin Brâncuşi szaklíceumok, amelyek kiegészülnek a Nagyváradi Egyetemmel és a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, valamint a következő kilenc magáncég és egyesület: Faist Mekatronic Kft., Connectronics România Kft, Vernicolor Rt, Celestica Kft, Purem Oradea Kft, Nidec Kft., Plexus Services RO Kft., Bihor West Szakmai Egyesület, Bihari Vállalkozások Szövetsége.

Előző Egy ajánlat érkezett a Nagyvárad-Varsó repülőjárat működtetésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor