Contact

Elkezdődik a margittai buszpályaudvar építése

Itthon > Uncategorized > Elkezdődik a margittai buszpályaudvar építése

Március 11-én adták ki a margittai buszpályaudvar építési munkálatainak elkezdésére vonatkozó utasítást.

A buszpályaudvar  két részből áll majd.  Az első épületrészben, amelynek területe 105 négyzetméter,  kap helyet a váróterem (20-30 személy részére), a jegyértékesítési és információs pont (két irányból is megközelíthető, belülről és kívülről), és a mellékhelyiség. Emellett lesz egy árusításra alkalmas rész, egy öltöző a munkatársak számára, valamint egy műszaki/karbantartói szoba. A váróteremnél elhelyeznek egy elektronikus kijelzőt, feltüntetve az érkezésre/indulásra vonatkozó információkat, és egy hangos utastájékoztató rendszert is.

A második rész a buszpályaudvar peronjából áll, amelyet 272 négyzetméteren tetőzettel fednek be.  Ez esetben is  felszerelnek egy elektronikus kijelzőt, egy hangos utastájékoztató rendszert, valamint egy kamerás megfigyelőrendszert.

A  Flodor Transcom Kft. felel a margittai kivitelezési munkálatokért, a szerződés áfa nélküli értéke  914.190,35 lej. A cégnek 5 hónap alatt kell elvégeznie a munkálatokat.

Ebben az időszakban előkészítik a belényesi buszpályaudvar építéséhez szükséges dokumentációt. Mindkét beruházást, a Bihar Megyei Tanács hajtja végre, a Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD),  valamint az önkormányzat Főépítészi Igazgatóságának keretében működő Szállításügyi Osztály közreműködésével.

,,Ezen beruházás szükségesek a két municípium lakosainak, valamint a szomszédos községekben élők számára is. A korszerű buszpályaudvarok építésével, a biztonsági előírásoknak és európai szintű szolgáltatásoknak megfelelően, egy természetes helyzet felé haladunk. A következő időszakban elemezni fogjuk a jelenlegi helyzetet annak érdekében, hogy Nagyszalontán és Székelyhídon is buszpályaudvarokat építsünk. Nagyszalontán a megvalósíthatósági tanulmányon dolgoznak, míg Székelyhíd esetében megkötötték a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó  szerződést ”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

5
Előző Együttműködés az Erdélyi-szigethegység turisztikai és infrastrukturális fejlesztésének érdekében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor