Contact

Elkezdődik a metropolisz-körgyűrű  I. szakaszának kivitelezése

Itthon > Uncategorized > Elkezdődik a metropolisz-körgyűrű  I. szakaszának kivitelezése

A Bihar Megyei Tanács szeptember 21-én adta ki a rendelkezést a kivitelezési munkálatok elkezdésére a metropolisz-körgyűrű  I. szakasza esetében, a 0+000 kilométertől egészen a 9+055 kilométerszelvényig terjedő részre vonatkozóan.

Az első útszakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig.  A munkálatokat az ASFAMIXT Kft. (fővállalkozó), az OPR ASFALT Kft. és a DACIA FABER Kft. alkotta konzorcium végzi el, a kivitelezés időtartama 18 hónap. A megbízási szerződés értéke 70.143.942,59 lej áfa nélkül.

Ezen a szakaszon a legösszetettebb munkálat, a víztározó övezetét és a Betfia felé vezető megyei utat átszelő viadukt építése lesz a President élményfürdő előtt.  Az első szakaszban lefúrják a 12 méter magas oszlopokat és elvégzik az alapozási munkálatokat. Már előkészítették a földfurógép elhelyezését.

A munkálatokat a Váradcsehi és Kardó közötti szakaszon kezdik meg. Földmunkákat fognak végezni, ásást , ballasztozást és tömörítést. Nagyürögdnél, az Arad-Nagyvárad közötti  79 számú országúttal való kereszteződésnél egy körforgalmat alakítanak ki, annak érdekében, hogy biztonságosan lehessen kanayrodni az országút, illetve a nagyürögdi iskola felől”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes ezen a héten fogtak hozzá a metropolis-körgyűrű II. szelvényének kivitelezéséhez, amely 8 kilométeres hosszúságú lesz, a Félixfürdőtől kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket. A kivitelezéssel a PORR Construct céget bízták meg, és 18 hónap áll a rendelkezésére, hogy befejezze a munkálatokat.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. 

A „Nagyváradi Metropolisz-körgyűrű –1. szakasz: 0+000 – 9+055 kilométer között és a 2. szakasz: 9+055 – 17+017 kilométer között” elnevezésű beruházást az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból finanszírozzák, a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből. A beruházás összértékének 80 százalékát a kormány finanszírozza, 20 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal hozzájárulása.

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző Florica Bradu jubileumi koncertje

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor