Contact

Elkezdődnek a belényesi körgyűrű II.szelvényének kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Elkezdődnek a belényesi körgyűrű II.szelvényének kivitelezési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács szeptember 6-i, azonnali, rendkívüli ülésén jóváhagyta a belényesi körgyűrű II. szakaszának (Gyalány település felé vezető rész) építésére vonatkozó projekt műszaki-gazdaségi mutatóinak aktualizálását. 

Konkrétan erre azért volt szükség, mert  a megvalósíthatósági tanulmányban eredetileg szereplő műszaki megoldáshos képest, egy újabb körforgalmat alakítanak ki a belényesi ipari parkkal való kereszteződésnél, annak érdekében, hogy könnyebben megközelíthető legyen ez az övezet.

„Abban a helyzetben vagyunk, hogy kiadhatjuk a rendelkezést a munkálatok elkezdésére, és a jövő héttől kezdődően a cégek már hozzáfoghatnak a kivitelezéshez. A két kilométeres hosszúságú útszelvény a belényesi körgyűrű I. szakaszával egyszerre fog elkészüni a jövő év folyamán, mivel a II. szelvény nyomvonalán, amely összeköti a 76. számú országutat, a Belényes- Magyarremete-Biharrósa közötti megyei úttal, nem lesznek hidak és átjárok”, magyarázta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére.  Az új műszaki-gazdasági mutatók elfogadásával a munkálatok értéke eléri a 15.589.851,59 lejt áfa nélkül.

Mint ismeretes a belényesi körgyűrű I. szakaszának munkálatai 2023. februárjában kezdődtek meg. A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter. A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül.

A belényesi körgyűyű I. és II. útszelvényének  teljes hossza 9,33 kilométer. A beruházás kivitelezői: az I. szakasz esetében, a Drum Asfalt (fővállalkozó),  az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,  az Obras Publicas y Regadios és az OPR Asfalt cégekből álló konzorcium, valamint a II. szakasz esetében,  a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló társulás.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Elektromos buszokat vásárolnak a Bihar megyei iskoláknak

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor