Contact

Elkezdődnek a megyei hulladékgyűjtő udvarok építési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Elkezdődnek a megyei hulladékgyűjtő udvarok építési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács rendeletet bocsájtott ki arról, hogy elkezdődhetnek a négy hulladékgyűjtő platformnak az építési munkálatai  Nagyszalontán, Margittán, Belényesben és Élesden. A kivitelezési munkálatok február 2-án kezdődnek. Az első szakaszban megszervezik az építőtelepeket, majd elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Mint ismeretes 2021. december 30-án kötötték meg a szerződést a hulladékgyűjtő udvarok létesítésére kiírt tender nyertesével, a DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. (fővállalkozó) –ANTREPRIZĂ CONSTRUCȚII EDILITARE Kft. cégekből álló konzorciummal. A legjobb árajánlat összértéke 4.661.514,73 lej volt áfa nélkül. Az építés elkezdésére vonatkozó rendelet kiadásától számítva 120 nap áll a konzorcium rendelkezésére a munkálatok befejezésére.

A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a platformok építését és a felszerelés beszerzését. A polgármesteri hivatalok biztosítják a szelektív hulladékgyűjtő udvarok működéséhez szükséges feltételeket, valamint kidolgozzák azt a szabályzatot, amely alapján ezeket a tárolókat más közigazgatási-területi egységek is használhatják. A lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékot, amelyeket a köztisztasági vállalatok nem szállítanak el. 

„Májusban átadjuk a négy hulladékgyűjtő udvart azon települések polgármesteri hivataloknak, amelyek területén megépülnek a platformok, a lakosok a következő években ingyenesen vihetik oda a nagyobb méretű hulladékokat. Ezt követően az ilyen beruházások újabb szakaszához érkezzünk el. 2023 tavaszán következnek más nagyobb Bihar megyei települések is, ahol ilyen platformokat alakítunk ki: Érmihályfalva, Székelyhíd, Tenke, Vaskohsziklás, Mezőtelegd és Rév. Arra kérjük az érintett polgármesteri hivatalokat, hogy bocsássák rendelkezésünkre azt a telket, ahol hulladékgyűjtő platformokat építünk. Ily módon 2-3 év múlva, további platformokat is létesítve, a Bihar megyei lakosok otthonukhoz közel tudják lerakni a nagy méretű hulladékokat. Az illegális szemétlerakat csökkentésével tisztább lesz a megye”, jelentette ki  Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A megyében létesítendő hulladékgyűjtő udvarok működése csökkenti az illegálisan lerakott szemét mennyiségét, valamint  növeli a szolgáltatók által el nem vitt hulladékok (elektromos és elektronikus hulladék, ruhaanyagok, építési hulladék) begyűjtésének arányát.

Előző Nyomkövetési rendszer a Bihar Megyei Tanács és az alárendeltek intézmények gépjárművein

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor