Contact

Elkezdődtek a Tudományos és Technológiai Park építési munkálatai Nagyváradon

Itthon > Uncategorized > Elkezdődtek a Tudományos és Technológiai Park építési munkálatai Nagyváradon

A Bihar Megyei Tanács Műszaki Igazgatósága kibocsátotta a nagyváradi Tudományos és Technológiai Park építési munkálatainak elkezdésére vonatkozó rendelkezést. A beruházás finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják.  

A Tudományos és Technológiai Park technológia átadási szolgáltatások fog nyújtani a cégeknek, a következő területeken: öko-technológiák és fejlett anyagok, információs és kommunikációs technológiák, világűr és biztonság, egészségügy, biokémia, energia, környezet és klímaváltozások.

A beruházás tartalmazza a földszinttel és két emelettel (F+2E) rendelkező, 5.417,78 négyzetméteres alapterületű épület megépítését és felszerelését bútorokkal és a tervezett laboratóriumok kutatóberendezésekkel való ellátását, egy 63 férőhelyes parkoló kialakítását, amiből kettőt a mozgássérült személyek részére, valamint egy kerékpártároló elhelyezését.

„Egy éven belül befejeződnek a munkálatok. Jövő ősztől kezdődően már ebben a létesítményben fogják fejleszteni a nagyváradi partnercégek és a Nagyváradi Egyetem műszaki terveit. A beruházás általános célkitűzése egy olyan Bihar megyei infrastruktúra létrehozása, amely biztosítja az innovációt és a technológiai átadását. Az építkezés helyszíne a Ceyrat utca, az egyetemi kampusz mellett. Az építkezési anyagok árának emelkedése miatt a tavalyi szerződésben szereplő összeghez képest 14 százalékkal növekedett a beruházás értéke. A megkezdett építési munkálatok mellett, a partnereinkkel történő egyeztetést után az idény nyáron beszerezzük a tevékenységek elvégzéséhez szükséges berendezéseket, eszközöket”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A tervezési és kivitelezési munkálatokat a CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt. és az ABED NEGO COM cégek alkotta konzorcium végzi. A szerződés értéke 21.366.776,21lej áfával együtt, ezt az összeget aktualizálni fogják az építőanyagok árának emelkedése miatt. A finanszírozás európai uniós alapokból valósul meg, a 2014-2020 közötti Regionális Operatív Programon keresztül.

Előző Megkezdődött a nagyváradi repülőtér rakománytermináljának építése

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor