Contact

Megkezdődött a nagyváradi repülőtér rakománytermináljának építése

Itthon > Uncategorized > Megkezdődött a nagyváradi repülőtér rakománytermináljának építése

A CTP Románia cég hozzákezdett a nagyváradi repülőtér rakománytermináljának kivitelezéséhez. A beruházás első szakaszában kerül sor a repülők parkolóhelyének és az új kifutópálya közötti összeköttetés megvalósítására.

Mint ismeretes a kivitelezési munkálatok miatt május 2-15. között két hétig felfüggesztik a nagyváradi repülőtéren történő légi forgalmat.   Ebben az időszakban a légitársaságok átirányíthatják más repülőtereken megváltott repülőjeggyel rendelkező utasokat.  

„A repülőjáratok ideiglenes felfüggesztését az összekötő út alapjának elkészítése indokolja, ez a munkálat kevesebb mint 50 méterrel található a kifutópályátólAzt követően, hogy a munkálatok helyszíne egyre messzebb kerül a kifutópályától, azaz május közepétől újraindulnak a járatok. A rakományterminál olyan létesítmény lesz, amely által Nagyváradot egy fontos logisztikai központtá válik az ország nyugati térségében, a következő években kiépülő közúti és vasúti infrastruktúrával együtt ”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A leendő rakományterminál egyszerre négy C-kategóriájú repülőgépet, az Airbus A320-as vagy a Boeing 737-es típusúakat tud kiszolgálni, de lehetőség van felsőbb kategóriás gépek fogadására is.

A beruházásra szánt összterület 14,4 hektár, a CTPark nagyváradi rakományterminál ipari projektje 67.776 négyzetméteres terület foglal majd el. Ez három különálló épületből, valamint a 22.100 négyzetméteres repülőtéri infrastruktúrából áll majd, amely magába foglalja a kifutópályát, a csatlakozási és a repülőgépek parkolását biztosító részt.

Mint ismeretes a CTPark IOTA társaság 2021 nyarán nyerte meg a Bihar Megyei Tanács által lebonyolított nyílt versenytárgyalást. 

A következő két évben a CTPARK 32.078.869 eurót fektet be a nagyváradi repülőtéren megvalósuló projektre. A benyújtott ajánlat szerint az épületek (raktárak és hangárok) létesítésére 25,7 millió eurót fordítanak, a kifutópálya, az összekötő út, a csatlakozási rész,  a repülőgépek parkolója, valamint a gépkocsik által használandó úthálózat és a terminál melletti parkoló kivitelezésére 6,4 millió eurót irányoztak elő. 

A CTPark nagyváradi rakományterminál fejlesztését a CTP Románia csoporthoz tarozó CTPark Iota dolgozta ki, ez az első olyan romániai ipari projekt, amely egy rakományterminál létesítéséről szól.

 „Ez egy nagyon fontos pillanat Nagyvárad gazdasági és infrastrukturális fejlesztésének szempontjából, ugyanis ezen beruházások által Nagyvárad egy logisztikai központtá válhat. A cargo terminál létesítésére vonatkozó projekt egy jelentős beruházás, és nagy örömünkre szolgál, hogy megtettük az első lépéseket a kivitelezési munkálatok elkezdéséhez”, nyilatkozta Răzvan Horga, a Nagyváradi Repülőtér Rt. igazgatója.

A CTP csoport Közép –és Kelet Európában az ipari és logisztikai területek fő fejlesztője és kezelője, a portfóliójához tartozik mintegy 7,6 millió négyzetméter nagyságú bérbe adható terület tíz országban. Romániában a csoport több mint 2,1 millió négyzetméter összterületű A-osztályú raktárhelyiséggel rendelkezik a következő tizenöt városban: Nagyvárad, Arad, Brassó, Bukarest, Karánsebes, Kolozsvár, Krajova, Déva, Pitești, Nagyszeben, Marosvásárhely, Temesvár, Torda, Borosjenő és Nagyszalonta. 

Előző Térfigyelő kamerákat helyeztek el az országutak mentén

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor