Contact

Elkezdődtek a váradszentmártoni elkerülő út építési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Elkezdődtek a váradszentmártoni elkerülő út építési munkálatai

Október 18-án kezdődtek meg a váradszentmártoni körgyűrű építésének munkálatai. Ebből az alkalomból a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Cristian Pistol, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) vezérigazgatója, valamint Călin Roman, a kivitelezést végző cég, az Erbașu Transilvania igazgatója.

„A munkálatok során 8 kilométernyi szakasz épül, ebből a főútvonal hossza 5,7 kilométer, és több mint két kilométeres lesz a 76. számú országúthoz és egy megyei úthoz való közúti csatlakozás. A mai, első munkanapon mintegy 30-40 személy dolgozik itt és 20-25 munkagép van a helyszínen, azonban még nagyobb lesz a mozgósítás, annak érdekében, hogy jövő év decemberben elkészüljön a beruházás”, nyilatkozta Călin Roman, az Erbașu Transilvania cég igazgatója.

Az elkerülő út hossza, amely összeköti Nagyvárado Váradszentmártonnal 5,754 kilométer lesz, amihez még hozzáadódik az összekötő utak hossza, ami 2,274 kilométer. A körgyűrű kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki.

A projekt tartalmazza három híd, két közúti felüljáró, egy völgyhíd és négy közlekedési csomópont építését is.

„Rendkívüliek a Bihar Megyei Tanáccsal kötött együttműködési megállapodások eredményei. Négy hónappal ezelőtt írtuk alá a szerződést, most pedig már elkezdődtek az építési munkálatok. Sok sikert kívánok a továbbiakban is a kivitelezőknek és partnerünknek, a Bihar Megyei Tanácsnak! Biztos vagyok benne, hogy a munkálatok befejezésére kitűzött határidő tartható”, közölte Cristian Pistol, a CNAIR vezérigazgatója.

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kifejtette: „Ez a projekt része annak a csomagnak, amelynek célja, hogy enyhítse a közlekedési torlódásokat Nagyvárad metropolisz-övezetében és csökkentse a balesetek számát. A Váradszentmárton felé haladó út a legzsúfoltabb közlekedési útvonal a Fugyivásárhelyre vezető országút után, a leendő út át fogja venni annak a forgalomnak egy részét, amely jelenleg Váradszentmárton községen és Félixfürdőn keresztül halad. Az évek során a CNAIR-ral kötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően részesültünk anyagi támogatásban az európai uniós alapokból. Köszönettel tartozom minden partnerünknek”.

A váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére vonatkozó tendert a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP, és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium nyerte meg.   Az elkerülő út építését 12 hónap alatt kell befejezni.

A beruházás összértéke 177.238.798 lej áfával együtt. A finanszírozást a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretéből elkülönített vissza nem térítendő külső forrásokból történik.

Az eseményen részt vett Eugen Cecan, a kolozsvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság vezetője és Adrian Foghiș, a Szállításügyi Minisztérium államtitkára is.

Előző Nagyváradon tartotta közgyűlését a Romániai Megyék Főjegyzőinek Országos Egyesülete

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor