Contact

Elkezdődtek  az élesdi körgyűrű az aszfaltozási munkálatai

Itthon > Uncategorized > Elkezdődtek  az élesdi körgyűrű az aszfaltozási munkálatai

Jelenleg mintegy 60 százalékban készültek el a leendő élesdi körgyűrű kivitelezési munkálatai, jelenleg aszfaltozási munkálakat végznek. A leendő körgyűrű északi szakaszának két kilométeres részén  két aszfaltréteget öntenek, az Élesd és Tinód közötti körforgalom , illetve a Köröspestesnél lévő körforgalom közötti szakaszon.

„A körforgalmak övezetében, az országutak kereszteződésénél történő aszfaltozási munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra van szükségEzért a a hét végéig az 1. országuton,az  Élesd és Tinód közötti tranzitforgalomat irányítani fogják és sebességkorlátozást is bevezetnek. A következő héten alapréteget öntenek, a július 10-15. közötti hétre tervezik a kopóréteg elhelyezését”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az élesdi körgyűrű hossza 5,8 kilométer lesz, és egy gyorsforgalmi útvonal lesz, jelentősen csökkentve a menetidőt az 1. számú országút Élesd közelében lévő részénél. 

A Drum Asfalt és a Trameco cégek által elnyert tervezési és kivitelezési szerződés 74 871 982,59 lej áfa nélkül A finanszírozás vissza nem térítendő külső forrásokból valósul meg a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 2014-2020 keretében.

„Terveink szerint július második felében elkészülnek a körgyűrű északi elagazásának munkálatai. Felszerelik a szalagkorlátokat és a közúti közlekedési jelzéseket. Ezt követően és a munkálatok részleges átvátelét követően augusztus közepén megnyítják a forgalom előtt a körgyűrű északi szakaszát.

Közben zajlanak a munkálatok a déli szakaszon is. Ott késésben vannak a kivitelezéssel, ugyanis a perek miatt egyes szakaszok esetében nem lehetett dolgozni”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.  

A projekt a Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) közötti együttműködési megállapodás alapján valósul meg.

Előző Kisorsolták az ÖkoProvokáció elnevezésű verseny nyerteseit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor